Jani Toivola - Näkyvien Ihmisten Yhteiskunta

Jaettu huominen

Sain sunnuntai-iltana puhelinsoiton iltapäivälehden toimittajalta. Hän kertoi facebookissa levinneestä vitsistä, joka kohdistui minuun. Yksi vitsin levittäjistä oli kansanedustaja Juho Eerolan eduskunta-avustaja Ulla Pyysalo. Hengitin kerran, mietin jaksanko edes käydä tätä keskustelua nyt. On vapaapäivä ja kaunis kesäilta. Pyysin toimittajaa kertomaan kyseisen vitsin. Hän pahoitteli jo etukäteen ja kuulosti vaivautuneelta. Kaikkea toimittajatkin joutuvat tekemään, ajattelin. Välittää törkeitä viestejä puhelimitse asianosaisille. Toimittaja luki vitsin rauhallisella äänellä. Vitsi oli ytimekkään törkeä. Lyhyellä sanamäärällä oli onnistuttu vangitsemaan persoonani ydin, tekemään siitä vitsi ja synnyttämään jotain loukkaavaa. Kiitin puhelusta ja päätin jatkaa kaunista iltaa ja antaa asian olla. Istuin ja jäin kuitenkin miettimään - mikä tässä mättää.


Jokaisella meillä on varmasti mitä mielikuvituksellisimpia ajatuksia toisistamme. Elämme yhdessä, mutta omaamme paljon toisistamme eriäviä arvomaailmoja. Valitsemme läheisemme, omistaudumme rakkaimmillemme ja jätämme toiset etäälle. Meillä on myös piilevä halu luoda itsellemme vihollisia. Ihmisiä, jotka itse rakennamme omiksi vastustajiksemme. Yhdistämme heihin kaiken epämiellyttävän, pelottavan ja vastemielisen. Kaiken, joka omassa elämässä on väärässä asennossa ja jolle etsimme syyllistä mieluummin muualta kuin itsestämme. Omaan toki itsekin idun tästä taipumuksesta. Olen koko aikuisuuden kamppaillut siitä eroon; pyrkimyksenä olla rakentamatta itselleni vihollisia ja tavoitteena uskaltaa etsiä vastauksia ja ratkaisuja elämääni ja sen eri olotiloihin itsestäni.


Minusta kirjoitettu ”vitsi” oli törkeä ja henkilökohtaisesti loukkaava. Tekstin taso oli sitä luokkaa, että se toivottavasti kertoo enemmän kirjoittajastaan ja levittäjistään kuin minusta. Kyseessä ei kuitenkaan ole vain minun henkilökohtainen valitusvirteni vaan kyse on mielestäni laajemmasta asiasta. Kenenkään ei tulisi tarvita rakentaa paksua nahkaa itselleen selviytyäkseen arjesta.


Myös vihreiden keskuudessa on varmasti viljelty monia sananparsia sekä perussuomalaisista että muiden puolueiden edustajista. Ylipäätään kaikista, jotka ovat eri mieltä. Tämä ei ole yhtään sen hyväksyttävämpää. En hyväksy sitä kummastakaan leiristä. En kenenkään joukoista. Niin kauan kuin synnytämme omassa keskuudessa näitä ajatuksia, pidämme yllä vihollisen rakentamisen perinnettä. Syvennämme ja vahvistamme välillämme olevia eroja ja annamme vihan ja katkeruuden määrittää ajatusmaailmaamme ja lopulta toimintaamme. Tästä samasta lähteestä ovat saaneet alkunsa myös kaikki maailman sodat ja konfliktit. Menneet ja nykyiset.

 
Puhumme paljon hyvinvointiyhteiskunnasta. Taistelemme yhteiskunnan kahtiajakautumista, eriarvoisuutta ja köyhyyttä vastaan. Murehdimme nuorten mielenterveydestä ja maamme kilpailukyvystä, mutta silti pidämme yllä vihaa toisiamme kohtaan. Jokin tässä yhtälössä ei toimi. Meidän tulisi lakkaamatta kurottautua toisiamme kohti etsien sopua, ratkaisuja ja tietä toistemme luo. Mikään yhteisö ei kykene jakamaan yhteistä tilaa täydessä vihassa, mutta kaksi erilaista mahtuu samaan huoneeseen, jos päätämme yhdessä kunnioittaa, ymmärtää ja rakentaa yhtäläisyyksiin nojaten molempien jaettua huomista.


Itse mietin usein mitä on aikuisuus. Olen 33-vuotias ja suurimman osan ajasta tunnen oloni edelleen yhtä avuttomaksi ja tietämättömäksi kuin ollessani 10-vuotias. Pelkään etten osaa, etten riitä ja etten kuulu joukkoon. Huolehdin, murehdin, petyn ja toivon. Silti olen yhdessä asiassa muuttunut. Vihan nostaessa päätään en enää halua antaa sille valtaa vaan päätän hengittää vielä kerran. Ymmärrän etteivät asiat ole mustavalkoisia ja haluan kantaa vastuuta yhteisestä. Toisaalta 10-vuotiaana en luottanut pahaan. Uskoin, että hyvä voittaa. Ihminen ei voi ulkoistaa itseään omasta yhteisöstään. Sen on uskallettava katsoa jokaista silmiin.


Jani Toivola, kansanedustaja

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (201 kommenttia)

Ilkka Järvelä

Jani sulle on kertynyt todella mittavia saavutuksia lyhyen valtiomies-urasi aikana. Niin voisi ainakin päätellä jos huomioidaan kuinka paljon sinusta keskustellaan kaikkialla. Olet epäilemättä onnistunut tehtävässäsi kun nimesi on kaikkien huulilla.

Antti-Pekka Mustonen

Järkyttävää, todella järkyttävää.

Mikko Mäkinen

Minustakin tämä on hirvittävän järkyttävää. Kaikkein järkyttävintä on yhdestä vitsistä noussut kohu, vaikka Toivolankaan kirjoituksesta ei tullut selväksi, sisälsikö vitsi panettelevia valheita. Pakko siis kysyä, oliko siinä jotain vääriä tietoja. Oliko siinä ehkä syrjintää, uhkailua tai jotain muuta lainvastaista?

Hirveää on sekin, että yleisesti internetissä liikkuneen poliittisen tiedon - tällä kertaa poliitikkoon liittyneen vitsin - löytymistä toisen kansanedustajan avustajan tietokoneesta pidetään lähes rikoksena. Eivätkös ne avustajat ole sekä tiedon keräämistä että äänestäjäkuntaan yhteyden pitämistä varten? Se, että Pyysalo käyttää tähän puoliavointa facebook-tiliään, on tietysti tyhmää, mutta ei siinä sinänsä mitään tuomittavaa ole. Pyysalohan ei tiettävästi kehittänyt vitsiä?

Kun Toivola on vaalikampanjassaan menestyksekkäästi profiloitunut hieman poikkeavalla etnisellä alkuperällään, vihreällä aatteellaan ja ennenkaikkea homoudellaan, on turhaa itkeä, jos kansalaiset ml. vitsinikkarit assosioivat Toivolaan nuo kolme vitsissä mainittua asiaa.

Jos itku ja loukkaantuminen eivät kohta vähene, profiiliin liitetään epäilemättä pari muutakin ominaisuutta. Vahinko saattaa olla jo tapahtunut!

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Tässä on mielestäni rikoslain kohta, jota voisi soveltaa:

8 § (9.6.2000/531)
Yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen

Joka oikeudettomasti

1) joukkotiedotusvälinettä käyttämällä tai

2) muuten toimittamalla lukuisten ihmisten saataville

esittää toisen yksityiselämästä tiedon, vihjauksen tai kuvan siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa, on tuomittava yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Yksityiselämää loukkaavana tiedon levittämisenä ei pidetä sellaisen yksityiselämää koskevan tiedon, vihjauksen tai kuvan esittämistä politiikassa, elinkeinoelämässä tai julkisessa virassa tai tehtävässä taikka näihin rinnastettavassa tehtävässä toimivasta, joka voi vaikuttaa tämän toiminnan arviointiin mainitussa tehtävässä, jos esittäminen on tarpeen yhteiskunnallisesti merkittävän asian käsittelemiseksi.

Jouni Haimi

No just joo paitsi tuota lakia ei voi toivolan kohdalla käyttä koska tuossa ei ole paljastettu mitään sellaista mitä jani itse ei olisi kertonut

Toisekseen olemalla kansanedustaja Jani sinänsä on kaventanut omaa suojaan on monia oikeudenpäätöksiä siitä että julkisella virassa olevalla on pienempi suoja yksityisyyteen.

Tuomas Taivasaho

Jos poliitikoista laadituista ja kerrotuista vitseistä olisi joutunut linnaan, ei muista rikoksista enää tarvitsisi tuomioita jakaakaan. Poliitikoistahan on tähän mennessä kerrottu kaskuja vaikka kuinka Kekkosen kaljua ja Sorsan ylisuuria silmälasia ja kravattia myöten. Lehtien karikatyyrit ovat samaa sarjaa kuin vitsitkin. Tähän mennessä vitsit ovat olleet poliitikoille meriittiä ja se onkin normaali suhtautumistapa. Epädemokratioissa, kuten NL aikoinaan, vitsinkertojat päätyivät suljettuihin laitoksiin. Sitäkö Suomessakin pitäisi tavoitella.

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Jouni Haimi: Ensimmäisen kappaleen osalta olet mielestäni vain väärässä :) Toisen kappaleen osalta niin näin on, mutta se kaventunut yksityisyydensuoja on kuitenkin aika hyvin määritelty ja kyseinen vitsi ei mielestäni millään tavalla osu niihin raameihin.

Tuomas Taivasaho: Nii-i. Milloin huumori muuttuu loukkaukseksi ja rikokseksi. Joku raja varmasti jossakin pitäisi olla vai kannatatko täysin absoluuttista sananvapautta?

Jouni Haimi

Missä mielssä väärässä? Jos lähdetään siitä että tiedon siitä että Jani Toivola on homo . niin sen asian on julkituonut...kas kummaa toivola itse.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

"Milloin huumori muuttuu loukkaukseksi ja rikokseksi. "

Tähän on helpppoa vastata: Suomessa on vanha kunnianloukkauksia koskeva oikeusperinne, joka perustuu siihen, että:

Jos MINÄ kerron vitsin SINUSTA, se on huumoria,

mutta

Jos SINÄ kerrot vitsin MINUSTA, se on loukkaavaa.

Tällä periaatteella Suomessa on menty jo vuosikymmenet.

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Jouni: Se vitsi on toistettu alempana tässä ketjussa "Anna Halonen"-nimimerkin toimesta.. siitäkö myös sinä puhut?

Jouni Haimi

Se sitä että puhun myös yleisemmälläkin tasolla...

Marko Haavisto

Todella järkyttävää... Mitä sanovat Tamperelaiset, Turkulaiset, jne... Näisät on vitsiä väännetty jo iät ajat. Jos toimii julkisessa virassa tai hommassa niin kyllä se täytyy pienet arvostelut ja vitsit kestää. Jos ei kestä niin on parempi vaihtaa hommia. Vihreät ovat kunnostautuneet näillä sanan vapaus asioilla ja Toivola ei tee poikkeusta. Sanan vapautta on rajoitettava että kaikilla vähemmistöillä ja sairailla ihmisillä on hyvä olla. Uskomatonta.

Inex .

Ilman tätä hirvittävää mediakohua tuskinpa minäkään olisin ikinä kuullut koko vitsiä, nythän tämän on kuullut varmaan jo kaikki. Vitsi oli todella härski, sitä ei käy kieltäminen.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Vika on myös iltapäivälehdissä, jotka hakemalla hakevat kassajonoeuroja julkaisemalla skandaaleja ja kohuja saaden serverien kovalevyt täyttymään epäasiallisuuksista. Tämä kaikki huomio on poissa oikeesti tärkeistä asioista.

Jos suomalaisten tärkeimmät puheenaiheet valikoituvat alatyyliseksi piruiluksi niin toivon totisesti, että joku meteoriitti iskeytyy Suomeen ja polttaa koko #¤$%:n maan.

Ja kun niitä "puheenaiheita" syntyy ja niitä näkee lööpeissä niin niitä myös keksimällä keksitään lisää, kuten tämäkin tapaus osoitti. Ja vieläpä hyvin kulmikkaalla ja kömpelöllä ("barbaarimaisella") tasolla. Harva ymmärtää napatessaan iltapäivälehden kassajonossa liukuhihnalle itse asiassa tukevansa yhteiskuntamme rappioittavaa instituutiota.

Toivon, että jos seuraavaksi soittelevat näiltä laatujournalismin helmiltä vastaavanlaisissa merkeissä pistät luurin kiinni ja tukahdutat haloon sillä sekunnilla.

Fiksuin lopettaa ensin.

Inex .

"laatujournalismin helmiltä"

Näiltä kun niitä puheluita rupeaa tosiaan satelemaan ja heille ahkerasti vastaa, niin siinä touhussa ei tule ketään hullua hurskaammaksi. Tuskinpa ne puhelut lakkaa ikinä, vähän sama näiden puhelinmyyjien kanssa että lämäät luurin korvaan seuraavalla kerralla. Kyllä ne joskus tajuaa olla soittelematta ja ymmärtävät että sinulla on parempaakin tekemistä.

Antti-Pekka Mustonen

"Kaksi kuuluisuutta Toivola ja Hakkarainen."

Molemmat saivat hyvän duunin. - Se se besserwisseriä ketettaa, kun miehet todettiin kamsan mielestä yhtä ansiokkaiksi.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011052513777216_u...

Sitä tulee, mitä tilaa.

Anni Loren

Niin, Iltalehden vikahan se on kun kansanedustaja Eerolan avustaja solvaa kansanedustajakollegaa sosiaalisessa mediassa. Toivola on täysin oikeassa kommentissaan siitä kuinka kenenkään ei tulisi tarvita kovettaa itseään pärjätäkseen jokapäiväisessä elämässään.
Ihan käsittämätöntä, ehtaa persukäytöstä jälleen!

Inex .

Kerrohan Anni ketäpä ei mollattaisi sosiaalisessa mediassa, eiköhän kaikki saa osansa. Iltaskeida sitten kaivaa mehukkaimmat jutut ja kansa saa taas koko rahalla sirkushuveja.

Pertti Väänänen

Kielletään sosiaalinen media ja iltapäivälehdet tasapuolisesti, niin kukaan ei sitten ole kertomassa Janille hänestä rumia vitsejä.

Jos tämä ei auta, niin poistetaan Persujen kansanedustajilta heidän avustajansa jne.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Anni Loren: "Niin, Iltalehden vikahan se on kun kansanedustaja Eerolan avustaja solvaa kansanedustajakollegaa sosiaalisessa mediassa."

Jos nyt sen verran objektiivisesti pystyisit lukemaan niin sanomani ensimmäisessä virkkeessä on yksi mullistava sana: "Myös." Se ei siis rajaa millään muotoa pois avustajan tökeröä käytöstä, millä viittasin sanamuodolla "alatyylinen piruilu."

"Sosiaalinen media" kulminoituu yhteen vihtaan sonnustautuvaan sielunviholliseen nimeltä Facebook. Se on minulla täydessä boikotissa, eikä vähiten portaalin tekijäinoikeuksien hullutusten vuoksi. Facebook on oiva osoitus siitä, miten ihmisten "paljous" saa ihmiset toimimaan vastuuttomasti ja selkärangattomasti. Sinne kun on helppo hävitä pisarana mereen, eikä enää omat törttöilyt tunnu niin pahalta, kun moskaa on jo paikat täynnänsä.

Sen sijaan, että keskustelua käydään siitä onko joku juttu oikein vai väärin, kun aivan varmasti joka ainoa iikka sisimmässään tietää tuon avustajan toiminnan "vääräksi" niin toivoisin keskustelua käytävän enemmän siitä, mistä tämä johtuu ja miten se saataisiin tukahdutettua.

Ole rakentava ja unohda "ehta persukäytös" -terminologia. Minä en ainakaan vielä ole puolueen jäsen. Mutta näyttää siltä, että moni ulkopuolinen haluaisi nähdä minut puolueen jäsenenä. Ehkä toiveenne vielä toteutuukin. Lähipäivinä. Siitä voit pistää uuden sulan hattuusi.

Käyttäjän almafiina kuva
Anki Heikkinen

Toivolan typeryys? Eiköhän kuitenkin avustajan ääliömäisyys, jolla hän todisti olevansa kaikkea muuta kuin sopiva tehtäviinsä.

Käyttäjän Nimismies kuva
Iikka Kivi

Eihän kenenkään TARVITSE kovettaa itseään, mutta on siitä kovasti hyötyä. Siitä ikävästä tosiasiasta, että maailmassa on ehtymätön varanto pallinaamareita, emme pääse koskaan eroon. Jos on kovin herkkä loukkaantumaan poikkipuolisista sanoista, elämästä tulee kovin, kovin vaikeaa.

Lisäksi minua ihan hitusen nyppii se, että ainoastaan etniseen taustaan, seksuaaliseen suuntautumiseen tai ihonväriin kohdistuva suunsoitto / kiusaaminen tulee ottaa vakavasti. Itseäni kiusattiin koulussa siitä, että olin lintuharrastaja ja vanhempani olivat helluntailaisia. Pallinaamari keksii aina jonkin syyn.

Jyri Terttu

Lintuharrastaja??? Ja kehtaa vielä tunnustaa!

Mikko Mäkinen

Trendisuvaitsevainen on hyvä ilmaus, joskin vähän liian kiltti. Olisiko egotrendisuvaitsevainen parempi?

siviili tarkkailija

Jos Toivonen on mennyt keräämään ja käyttämään politiikassa itselleen koitunutta mediahuomiota, luonnollisesti hän on toimittajiin nähden riippuvuussuhteessa. Eli ensin hänen poliittinen uransa riippui toimittajien suomasta mediahuomiosta, ja nyt toimittajien työ riippuu hänen huomiostaan.

Jos Toivonen siis haluaa positiivisempaa ja rakentavampaa yhteiskuntaa, on hänen tuttavapiirinsä omituinen tätä pyrkimystä silmälläpitäen. Eli siis jos tuntee ja on antanut puhelinnumeronsa jollekkin toimittajalle, täytyy olla erittäin hyvässä vuorovaikutusvälissä lehden kanssa. Ja jos tämä ystävyyssuhde on niin vahva, että siinä keskustellaan jo nettimaailmasta löytyneen kuran kommentoinnista, niin kyllä täytyy sanoa etten ihmettele ennen vaaleja olleen mediajulkisuuden epätasapuolista jakautumista.

Mutta kun antaa toimittajalle pikkusormen, se vie loputa ...

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

On ne Sananvapaus ja demokratia niin viheliäisiä asioita kun ne antavat jokaiselle ihmiselle oikeuden olla idiootteja ja muille ihmisille oikeuden kutsua heitä idiooteiksi...ei ihme että vihreät sananvapautta ja demokratiaa vihaavatkin.

Mitä tulee sinuun Jani niin kannattaisi tutustua Brittisatuun "The boy who cried wolf" ja miettiä mitä yhteistä on sen opetuksella ja rasismikortin ja homofobiakortin ylikäytöllä.

Käyttäjän Nimismies kuva
Iikka Kivi

Hyvä kirjoitus, Jani - rehellinen ja selvästi sinun (eikä avustajasi) kynästä.

Kirjoitin tuossa oman bloggaukseni aiheesta. Kommentoi, jos kommentoitavaa on: http://nimismies.puheenvuoro.uusisuomi.fi/78332-ka...

Käyttäjän Nimismies kuva
Iikka Kivi

Yksi ajatus, joka ei eilen bloggaillessa tullut mieleen: kävikö mielessäsi, että tuollainen vitsi on itse asiassa tribuutti?

Olet niin merkittävässä yhteiskunnallisessa asemassa, että sinusta kerrotaan vitsejä. Tämän kohtalon jakavat kanssasi monet muut poliitikot. Ahtisaaresta väännettiin ylipainovitsejä, Niinistöstä vanhusvitsejä. Aina löytyy jotakin. Eikä ulkonäköön puuttuminen ole mikään tuore juttu - pilapiirrosten karikatyyrit eivät useinkaan ole kovin helläkätisiä.

Näin ollen sinusta kerrottu (härski ja ei-järin-oivaltava) vitsi ei ole suomalaisessa poliittisessa kulttuurissa mitenkään harvinaisuus. Poliitikoista kerrotuissa vitseissä nostetaan aina esille ne helpoimmin hoksattavissa olevat piirteet, koska niistä poliitikot tunnetaan. Sinä olet profiloitunut tummaihoisten ja homoseksuaalien keulakuvaksi, joten siitä sinua räävitään.

Käyttäjän ossimantylahti kuva
Ossi Mantylahti

Odotan erittäin suurella mielenkiinnolla Ilkka Kiven hervottoman hauskoja vitsejä esimerkiksi vammaisista sekä raiskauksen tai pedofilian uhreista.

Sananvapaus ei tarkoita vastuun katoamista. Tai käytöstapojen.

Yksi sopimattoman huumorin tunnusmerkkejä on vitsin vääntäminen heikommassa olevassa kansanryhmästä, joka ei pysty itse vaikuttamaan tilanteeseensa tai vitsin aiheena oleviin ominaisuuksiinsa.

Oma kommenttini persujen Pyysalo-gateen:
http://ossimantylahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/783...

Käyttäjän Nimismies kuva
Iikka Kivi

Ovatko vammaiset Mäntylahden mielestä niin säälittävää porukkaa, että heistä ei saa heittää huulta? Minä näen - kuten jo aikasemmassa kirjoituksessani sanoin - vammaiset yhdenvertaisina kanssani, joten minulla ei ole mitään erityistä syytä olla kertomatta heistä vitsejä. Huumori on tasa-arvon merkki.

Onko Mäntylahdelle tuttu sellainen konsepti kuin roast? Comedy Centralin eräässä roastissa yksi koomikko sanoi lapsena hyväksikäytetylle naiselle, että tämä oli lapsena niin ruma, että isä ajatteli yhdynnän aikana hänen siskoaan. Yleisö ulvoi naurusta. Tulisiko tällaisen komiikan olla mielestäsi kiellettyä?

Jos tulee, mihin vedämme rajan? Kenestä saa vitsailla? Vammaisista? Homoista? Ylipainoisista? Ruotsalaisista? Anopeista? Naisista?

Marko Haavisto

Kuules Ossi... Tuo sana vastuu alkaa olemaan jo niin viljelty vähän joka yhteydessä että inflaatio on sen kohta syönyt.

Vitsiä on väännetty koko historia milloin mistäkin. On olemassa sanonta "sitä tikulla silmään joka leikistä suuttuu" Eli huumoria, karkeatakin sellaista on ymmärrettävä ja jos ei ymmärrä niin ainakin kestettävä se niin kuin mies ainakin.

Eihän suomessa ole heikompaa kansanryhmää ;) positiivinen syrjintä on poistanut sen...

Jari Leino

Onko Jani Toivola sinun mielestäsi vammainen tai raiskauksen uhri?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Ossi Mäntylahti: "Odotan erittäin suurella mielenkiinnolla Ilkka Kiven hervottoman hauskoja vitsejä esimerkiksi vammaisista sekä raiskauksen tai pedofilian uhreista."

Vammaisista ei tarvitse odottaa Ilkka Kiven versiota. Youtubesta rohkeasti hakemaan "Boys on the Wheels" -bändin tuotantoa. Ja kerrottakoon, että artistit ovat niinkuin oikeasti vammaisia, eivätkä vaan teeskentele.

En väitä, ettäkö olisivat hyviä malleja siitä, miten kovanahkaiseksi itseään pitäisi kovettaa. Mutta se on sopiva vastaääripää draamakuningattarelle (ja sukupuolisen tasa-arvon mukaan myös -kuninkaalle.) Maailmasta tulee vain paljon mielekkäämpi, kun pystyy ottamaan tiukkojakin paikkoja välillä hurtilla huumorilla. Jos koko ajan painelee otsa rypyssä niin siinä kaali pettää. Ennemmin tai myöhemmin.

Hely Alhainen

Ossi Mäntylahti,rinnastat siis homot ja mustat vammaisiin sekä raiskauksen ja pedofilian uhreihin...?

Pentti Järvi

Janin kirjoitus on yhtä pitkä kuin paksukin eikä vieläkään sitä vitsiä ole näkyvillä.

Anni Loren

Vai yhtä pitkä kuin paksukin, ehkä peräti tummansynkeä..kirjoitus:D
Sun juttujas..

Käyttäjän liikenteesta kuva
Petri Suuronen

Kannattaisi varmaan lopettaa ammattiloukkaantuminen. Ensin ratsastat tuplavähemmistöstatuksella ammattiloukkaantujapuolueen listoilta eduskuntaan, etkä kestä sitä, että siitä veistellään vitsejä (vaikka olihan se aika mauton juttu).

Paljon suurempaa pelisilmää olisi osoittanut koko homman kuittaaminen sanomalla esimerkiksi "Eikö sun pitänyt vitsi kertoa?"

Tommi Mäkinen

kannattaako keuhkota? Läppä mikä läppä. Vaikeeta tulee elämisestä jos yhestä vitsistä jo kuoliaaksipöyristytään. Mitäs sitten tapahtuu kun tulee aikuisten oikeita vastoinkäymisiä elämässä???

Käyttäjän jyrkikasvi kuva
Jyrki Kasvi

Mieti kuitenkin ensin, miten itse regoisit vastaavaan itseesi kohdistuvaan käytökseen. Ihmisellä, jopa poliitikolla on oikeus loukkaantua loukkaavasta käytöksestä.

Kansanedustajaan kohdistuva julkinen loukkaus loukkaa myös kaikkia edustajalle luottamuksensa vaaleissa antaneelle äänestäjälle.

Antti-Pekka Mustonen

"Kansanedustajaan kohdistuva julkinen loukkaus loukkaa myös kaikkia edustajalle luottamuksensa vaaleissa antaneelle äänestäjälle."

Siis potkupalloilija Perparim Hetemaj väkivallalla uhkailu kohdistui kaikkiin Hakkaraisen äänestäjiin.

Ai niin, eihän se "persuja" koske.

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Perparim+Het...

Pentti Järvi

Jyrki: höpö höpö. Mies on musta, homo ja vihreä. Noh, onhan tuossa jo vitsin aiheita erikseenkin, mutta nyt kaikki yhdessä ja samassa henkilössä.

Tommi Mäkinen

"Mieti kuitenkin ensin, miten itse regoisit vastaavaan itseesi kohdistuvaan käytökseen." No on vittuilua elämän aikana tullut aika tuelta, ja tarvittaessa antanut takaisin. Mitä se hyödyttää aina vaan julkisesti kuoliaaksipöyristyä jos tulee lunta tupaan? Jos aina ahistuu ku tulee pientä viduilua ni rankkaa tulee olemaan..

Jouni Haimi

Tässä tapauksessa ja yleisemminkin vihreiden kohdalla se ei liene mikään iso vahinko

Timo Manunen

Vaikka tietyt henkilöt koetaan politiikassa ja muualla julkisuudessa niin erikoisiksi, että heidän identiteettiään ja minuutta voidaan ilmekään värähtämättä käsitellä kovinkin sanakääntein, en silti jaksa ymmärtää sitä, kuinka joillain on niin selkeä tahto tuottaa toisille ihmisille mielipahaa.

Vaikka etenkin ääneen luettuna tämä kuulostaa varsin kliseiseltä, eikä tarkoituksenani missään nimessä ole kyllästyttää ketään, niin otan silti riskin ja sanon tämän: Big deal. Suomessa on ollut homoseksuaalisia poliitikkoja jo monta vuotta. Nyt meillä on tummaihoinen sellainen ja hyvä niin.

Anni Loren

Timo, olet täsmälleen oikeassa.

siviili tarkkailija

Ensinnäkin toivotan kansanedustaja Toivolalle kaikkea hyvää toivon että kansanedustaja Toivola ei pahoita mieltään peruuttamattomasti. Olen aivan varma että niin vitsin kertoja kuin kuulijat osaavat laittaa moiset möläytykset omaan arvoonsa, jota niillä ei ole.

Haluaisin että kansanedustaja Toivola ja muutkin, kun nyt näemme lehdistä brittiläisen tabloidi-lehden törkeäksi paljastuneen käytöksen nousisimme vähän arjen yläpuolelle miettimään kuka meitä ja ajatuksiamme manipuloi. Minkälaisiin moraalittomuuksiin lehdistössä työskentelevät ovat valmiita saadakseen itselleen juttuja määräajassa ja päätoimittajan uhkausten sanelemana.

Olen erittäin kriittinen suomalaista lehdistöä kohtaan, ja pidän tätä seurauksena lehdistön palkkaus- ja toimintatavoista joissa nähdäkseni yhdistyy poliittinen tarkoitushakuisuus. Luonnollisesti kansanedustaja joutuu työnsä puolesta toimimaan lehdistön kanssa ja eräät heistä ovat nähdäkseni saaneet epäreilua kilpailuetua puolueellisena pitämältäni lehdistöltä. Mutta kuten britanniasta nähdään, poliitikkoja valvovaa lehdistöä ei suomessa valvo kukaan eikä mikään. Pidän lehdistön omaa neuvoa-antavaa elintä lähinnä vitsinä. Huonona sellaisena.

Mietin siis onko lehdistön tehtävänä selailla nettimaailmasta törkeyksiä, joita kerätään ja toistetaan näiden kohteille reaktiota varten. Mielestäni ei saisi olla, mutta lehdistömme omistusten ja toimituksellisten tapojen johdosta näin on päässyt käymään. Näin käy kun poliitikko hyppää mukavien journalistien kelkkaan keräämään positiivista ja valintaa edesauttavaa mediajulkisuutta. Itse en haluaisi olla se henkilö joka "palveluksena" toistaa nettikuraa kohteiden korviin.

Toivotan kuitenkin kansanedustaja Toivolalle mukavaa ja nautinnollista kesää ja huoletonta huomista. Suomalaiset eivät ole tyhmiä. Ihmiset tietävät vitsin ja se tason ja osaavat sijoittaa sekä sen toistajat että naurajat omaan kategoriaansa ilman ylempää ohjausta tai närkästystä. Tyhmistä ei saa viisaita närkästymällä etkä toimittajasta todellista kaveria, vaikka kuinka olisivat pumpanneet poliittiseen uraan näkyvyyttä ja mediahuomiota ja vaikka kuinka oltaisiin facebook-kavereita. Itseasiassa facebookissa et ole kenenkään kaveri vaikka miten olisit klikannut ja blogannut. Ainoat nettikaverit löydät usarin blogeista. Täällä saa melko nopeasti selvää ihmisten todellisista mielipiteistä ilman tietoteknistä sekoilua ja minuuttitasolla olevaa klikkailua mikä osaltaan tuottaa mainitun vitsin kaltaista nettikuraa.

Käyttäjän bisi59 kuva
Dennis Holm

Terve Jani,

Ja voimia,

"Kenenkään ei tulisi tarvita rakentaa paksua nahkaa itselleen selviytyäkseen arjesta"

Ei travitsekkan, ja voi silti oppia olemaan ko loukkausten yläpuolella. Kun loukkaantuu, antaa tavllaan valtaa omasta hyvinvoinnistaan loukkajalle. En tarkoita että ei sais loukkaantua, vaan kyllä saa, sillä loukkaantuminen on validi tunnereaktio, joka on oikeassa. Mutta tarkastelemalla ja miettimällä miksi antaa itsensä loukkaantua, voi valtaistaa itsensä ja antaa tämmöisten asioitten hävitä omaan arvottomuuteensa.

Ja olet oikeassa: Kommentit kertovat aina paljon enemmän kommenttien antajista, hkuin kommenttien kohteesta.

"Myös vihreiden keskuudessa on varmasti viljelty monia sananparsia sekä perussuomalaisista että muiden puolueiden edustajista. Ylipäätään kaikista, jotka ovat eri mieltä. Tämä ei ole yhtään sen hyväksyttävämpää. En hyväksy sitä kummastakaan leiristä. En kenenkään joukoista. Niin kauan kuin synnytämme omassa keskuudessa näitä ajatuksia, pidämme yllä vihollisen rakentamisen perinnettä. Syvennämme ja vahvistamme välillämme olevia eroja ja annamme vihan ja katkeruuden määrittää ajatusmaailmaamme ja lopulta toimintaamme."

En lähtisi kieltämään sananparisien, vitsien enkä edes viholliskuvien "viljelyä". Sanan- ja ilmaisunvapaus on mielestäni niin ensiarvoisen tärkeä arvo. Sensijaan soisin ihmisten, jo koulussa, oppivan media- ja lähdekritiikkiä, ja saamaan kyvyn näkemään "viholliskuvaviljelyn läpi". Se on mielestäni ainoa sivistyneen ja vapaan yhteiskunnan sallitu tapa murtaa "vihollisen rakentamisen perinnettä".

"Tästä samasta lähteestä ovat saaneet alkunsa myös kaikki maailman sodat ja konfliktit."

Sodat syttyvät koska joku haluaa itselleen jotain mitä toisella on, tai kuvitellaan olevan. Viholliskuvat ovat tässä vain valtaapiäjien työkalu, jolla saadaan omat köyhät tappamaa toisten köyhiä.

"mutta silti pidämme yllä vihaa toisiamme kohtaan."

Uskon hyvin pitkälle, että tämä on "optinen harha". Rääväsuut vain kuuluvat ja näkyvät selvästi, vaikka suurin osa meistä on heidän kansaan täysin eri mieltä. Heille pitää vain nauraa :) Ottamalla heidät vakavasti, luulevat he, että he olisivatkin jonkun "totuuden" lähteellä.

"Itse mietin usein mitä on aikuisuus. Olen 33-vuotias ja suurimman osan ajasta tunnen oloni edelleen yhtä avuttomaksi ja tietämättömäksi kuin ollessani 10-vuotias."

Ehkä "aikuisuus" on harha? Jospa lapsellisuus onkin se aito asia? Olen joskus sanonut, kun joku sanoo "nyt olet lapsellinen" tarkoittaessaan "nyt käyttäydyt mielestäni tyhmästi", että lapselliseksi haukkuminen on lasten halveksuntaa.

Mikä on aikuisuus, ehkä Protuleirillä siihen voi saada välineitä muodostaa mielipide. Tervetuloa uudeksi ohjaajaehdokkaaksi :)

http://www.protu.fi/mukaan-toimintaan/ohjaajaksi

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

"Pelkään etten osaa, etten riitä ja etten kuulu joukkoon."

Eikös tämä ole ihan hyvä lähtökohta? Aina se on parempi kuin perusteeton ylimielisyys. Pelko on mielestäni ongelma vain siinä kohtaa, kun se muodostuu esteeksi. Normaalisti se estää tekemästä virheitä ja ideaalitilanteessa ei vaikuta toimintaan niiden asioiden äärellä, jotka on tehtävä.

33-vuotias olen kohta itsekin ja epävarma joskus, huolestunutkin, sillä koko ajan pahemmalta näyttää. Pyrin erittelemään asiat joille voin jotain ja joille en mitään. Jälkimmäisten asioiden kanssa en ala vääntämään suotta, mutten pyri unohtamaankaan.

Pää pystyyn vaan ja eteenpäin.

Jyri Terttu

Olisihan se ideaali tilanne, ettei kenenkään tarvitsisi "rakentaa paksua nahkaa selvitäkseen arjesta". Julkisessa ammatissa se taitaa olla mahdotonta.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Solet varmasti meän seuraava Kekkonen, sitäki parjattiin ja kytättiin ja se anto pallaa, että jatka sie vain harjotuksia ja tärkeintä on se, että kirjotethaan, sama se mitä kirjotettaan. Kekkosen kaikki jututki kirjotettiin ja rumasti monasti.

Jyri Terttu

Sekin on merkillistä, että nykyään TV on täynnä ohjelmia, joihin ihmiset menevät vapaaehtoiseksi pilkattavaksi ja nolattavaksi. Pahimmasta päästä esim. Idols ja Big Brother. Onko herjaamisesta tullut hyve meidän aikanamme?

Käyttäjän bisi59 kuva
Dennis Holm

Ehkä,

Mutta ko ohjelmat vetää koska joillain meistä on tarve nähdä kun jollakulla menee huonosti. Ja siksi näitä ohjelmia on, kun niihin on helppo myydä mainosaikaa.

vrt. Rooman ajan gladiaattori- ja sirkusnäytännöt. Jotkut meistä vain haluavat nähdä "verta ja suolenpätkiä" jotta voisivat tuntea olevansa itse turvassa.

Käyttäjän liikenteesta kuva
Petri Suuronen

On. Olen pohdiskellut koko tosi-tv -ilmiötä omassa pikku päässäni tuloksena se, että epätasapainoiset ja omaan elämäänsä tyytymättömät raasut saavat itsensä ja paskaelämänsä tuntumaan vähemmän sietämättömiltä lukiessaan/katsoessaan vielä isompien urpojen toilailua. Ja nämä tosi-tv tms "tähdet" ovat niin peruuttamattoman sekaisin, etteivät raukat edes tajua, että heille nauretaan ja heitä käytetään hyväksi.

Sama toistuu iltapäivälehtien nollajulkkisuutisoinneissa.

Matti Hietala

En ole lukenut viittaamaasi kirjoitusta mutta poliitikon ei kannata nostaa älämölöä pienestä herjauksesta. Se kuuluu ammatin luontaisetuihin.

Suomalaiset ovat muutenkin liian herkkähipiäisiä kaikelle arvostelulle. Esimerkiksi julkisuudessa työtä vieroksuvaa ihmistä ei saa sanoa laiskaksi. Jos niin tekee saa ammattijärjestöt ja monet puolueet heti sotajalalle.

Käyttäjän jyrkikasvi kuva
Jyrki Kasvi

Masentavana yksityiskohtana se, ettei Pyysalo halunnut Iltalehden mukaan "loukata Toivolaa henkilökohtaisesti" ... eli keitä hän sitten halusi yleisesti loukata?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Mitä jos hän ei halunnut loukata ketään. Onko se mielestäsi mahdotonta?

Matti Hietala

Eiköhän kyseessä ole samankaltainen vitsailu kuin mitä meillä on ruotsalaisista ja venäläisistä tai ruotsalaisilla suomalaisista ja norjalaisista.
Ei homovitsit sen kummallisempaa ole. Tuollaista vitsailua on ollut maailman sivu. Turha kuvitella, että sitä voi lainsäädännöllä tai politiikalla kitkeä pois. Se vain on osa ihmisluontoa.

Heli Hämäläinen

Pahoittelut Jani tapahtuman johdosta.

Jos joku saa negatiivista julkisuutta seksiseikkailuillaan tai känniääliö-örveltämisellään, kyseessä ovat teot. Ihmisiä pitää arvioida tekojensa ja puheidensa perusteella.

Mutta tuo vitsi kohdistui sinuun ihmisenä, syntymässäsi saatuihin ominaisuuksiin ja sellaiset vitsit eivät ole vitsejä vaan vihapuheita. Itse allekirjoitan Yogyakartan periaatteet toiminnassani, joten minulta tällaisia ei lähde. Tehdään politiikkaa asialinjalla.

Hyvää kesänjatkoa sinulle.

Pentti Järvi

Heli: jospa sen vitsin juju onkin se, että Jani on Vihreä?

Heli Hämäläinen

Vihreisiin hän kuuluu, mutta niukanlaisesti olen saanut lukea Janin mielipiteitä verrattuna esim. Osmo Soininvaaraan. Ehkä homoudella trollaamisella saa hyvät mätäkuun jutut. Ei mies muutu kuitenkaan tuosta mihinkään vaikka kuinka kuseskeltaisiin Janin kengille.

M-T Heikka

Eräs pohjoisen mies putosi eduskunnasta sieltä kehäkolmosen sivistysalueelta. Hän kirjoitti blogin Suomen tulevaisuudesta. Jani Toivola pääsi eduskuntaan, hän kirjoittaa blogin itseensä kohdistuneesta vitsistä.

Tämäkin on jokin huumorin muoto, hirtehinen vai tragikoominen.

Se pohjoisen mieskin olisi voinut kirjoittaa itseensä kohdistuneista vitseistä.

Esimerkiksi siitä, että kondomimainoksen yhteydessä oli ollut kehoitus: Älkää tehkö lisää Väyrysiä!.

No, ainakin minua se nauratti.

Sekin nauratti, kun kioskin ikkunassa oli mainos: väyrysenpäät 5 senttiä kappale. Niissä oli muuten oikeasti naaman kuva, lakritsinmustissa palleroissa. Olisiko kansanedustaja Toivola nostanut syytteen, jos niitä olisi myyty toivolanpäinä?

Mitä sie sitä naamataulus tummutta kakistelet, sehän on komeako mikä just tuomosena. Ei kait se tummuus mikään vamma ole, pr ja kele.

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Tämä muuten ei mielestäni ollut blogikirjoitus vitsistä vaan paljon laajempi kannanotto ihmisten kohtaamisesta ja yhdessäolosta.

"Jaettu huominen" on kaunis ja toivoa antava otsikko.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Ja Pahkasika lehdessä oli myynnissä -80 luvulla Väyrys-wc-paperia, ihan naama printattuna "kuittivihkoon"... Mites nykypäivänä jos siellä oliskin Toivolan naama...

Samuli Helminen

"Minä toivon, että se on avoin, rohkea ja läsnä oleva. Minulle politiikka on ymmärrystä ihmisten arkea kohtaan ja sieltä nousevien tunteiden käsittelyä ja vuoropuhelua. Tahdon omalla esimerkilläni rohkaista ihmisiä itseilmaisuun, ymmärtämään erilaisuutta ja voimaantumaan yhteisöllisyydestä. Tahdon tuoda osallistavan, ratkaisukeskeisen sekä innostavan politiikan osaksi suomalaista yhteiskuntaa."

Koska toteutat itse tätä ilmaisemaasi, Jani Toivola?

Onko sinulla vain yksi näkemys johon kaikkien tulee yhtyä vai olisiko sinullakin se ymmärrys, jossa mielipiteen saa lausua kaikki?

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Tässä Janin kirjoituksessahan tuo toteutuu kauniilla tavalla.

Jyri Terttu

Olisiko joku demareiden kansanedustajaehdokas, joka jakeli kondomeja vaalimainoksenaan. Niissä taisi lukea "Marko sisään, Veltto ulos!". No Marko jäi ulos ja Veltto meni sisään.

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

Englantilainen valtiomies Edmund Burke vastasi kysymykseen: Mitä tarvitaan jotta pahuus voittaisi maailmassa?
Vastaus kuului: Riittää että hyvät ihmiset eivät tee mitään!

Jyri Terttu

En tiedä onko tämä jo linkitetty tänne, mutta ei se Toivola ihan huumorintajutonkaan ole: http://www.youtube.com/watch?v=si2bEzS4l2E

Marja S

Minun silmissäni Toivola on kiitettävästi läpäissyt pääsykokeen päästä arvostettuun kastiin Tuksu Tukiaisen, Matti & Mervi Nykäsen, T.A. Mikkosen perheen ym. kanssa.

pekka väisänen

Siis voisiko joku kertoa sen vitsinkin?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Niin Pekka, pitkät puheet eivät ole minullekaan kertoneet, mikä oli se vitsi.
Suomi antamassa lisää rahaa Greikalle jotta saisi ostaa lisää laivoja Kiinasta, ja kansaedustajan suurin murhe on joku? vitsi????

J. Gagarin

Valitettavasti vitsi ei ole painokelpoinen. Kerron sen vain kapakassa kaljatuopin ääressä.

Jari Leino

Jani, eiköhän se ole niin, että sinä olet se, jonka on opittava elämään sovussa oman ihonvärisi ja seksuaalisen suuntautumisesi kanssa.

Kenenkään muun ei tarvitse niitä hyväksyä ja aina tulee olemaan sellaisia ihmisiä, jotka eivät niitä hyväksy. Mutta sinulle itsellesi sinun oman ihonvärisi ja seksuaalisen suuntautumisesi hyväksyminen olisi hyväksi.

Sitä odotellessa voit lohduttautua sillä, että et ainakaan ole lintuharrastaja.

Anni Loren

Olipas kerrassaan typerä ja ylimielinen kommentti.
Et vissiin ole lukenut lainkaan Toivolan blogitekstiä.
Eiköhän Toivola itse ole tasapainossa "ihonvärinsä ja seksuaalisen suuntautumisensa" kanssa. Eikö hän saisi edes kysyttäessä kommentoida itseensä kohdistunutta vitsiä?Etkö Jari Leino itsekin tekisi niin?

Kalle Pahajoki

Oli yksiselitteisesti virhearvio laittaa kyseinen vitsi julkiselle seinälle. Vitsi silti tuskin tekee kenestäkään rasistia sen enempää kuin ruotsalaisvitsit tekevät kenestäkään hurrivihaajaa. Huumori on huumoria, kukaan ei ole sitä kieltämässä tai voi sitä kieltää. Vielä paljon roisimpiakin vitsejä kerrotaan. Ihan yhtä selvää, kuin se että tälläisestä vitsistä ei kannata loukkaantua, jos se kerrotaan kaveriporukassa, on se että tälläiset vitsit eivät kuulu julkiseen keskusteluun.

Tämän kirjoituksen kommenttiketju on surullinen testamentti sille, kuinka laadutonta keskustelu vieläkin on. Toinen puoli huutaa rasistia ja toinen huutaa ammattiloukkaantujaa. Mielestäni Janin kirjoitus oli tasapainoinen ja punnittu vastine tähän asiaan ja todellakin vie aseet niiltä, jotka huutavat "ammattiloukkaantujaa". Mielestäni Jani nousee hienosti iltapäivälehtien likasankojournalismin yläpuolelle.

Jatka Jani asiallista työtä niin huutelut loppuvat aikanaan. Tulet tarvitsemaan paksua nahkaa, sillä tähän maahan mahtuu paljon idiootteja. Älä välitä, niin tarvitsevat monet muutkin poliitikot. Ota mallia Timo Soinista: kansa rakastaa niitä, jotka taistelevat vaikeuksien kautta voittoon. Ei siis kannata profiloitua tai antaa itseään profiloida uhriksi, vaan tehdä rohkeasti politiikkaa koko kansan edustajana.

Mauro Malossi

Voi kyynel. Koeta kasvaa siitä 10-vuotiaasta aikuiseksi, niin ei tarvitsisi lukea iltapäivälehdistä, että sinun mieli järkkyy.

M-T Heikka

Eihän sitä vitsiä uskalla kertoa, koska tietää vihreiden omituisuuden: he eivät kestä yhtään mitään. Kaikki vitsitkin tulisi tarkastuttaa perustuslakituomioistuimessa, jos sellainen olisi.

Ihan eri juttuhan se on kertoa Väyrys-vitsejä julkisesti, tai kenestä tahansa muusta voi vapaasti kertoa vitsejä paitsi ei Vihreiden ja RKP:n jäsenistä. He laittavat teloitusryhmän perään.

Kyllä kansa tietää!
http://www.youtube.com/watch?v=rKeo-MIV_fg&feature...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Jos tämä vitsi on otettu sellaisesta kuvasarjasta jossa Toivola jututtaa Hakkaraista,niin enemmänkin huvituin Hakkaraisen ilmeestä kuin itse tästä vitsistä..

Mutta noh,tämä on nyt niin vain tätä..En lähtisi loukkaantumaan tai hakemaan jotain syitä asialle muutenkaan. Meitän on vain niin monta ja niin erillaisia jokainen.

J. Gagarin

Kyse ei ole siitä "vitsistä".

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

No mistäs tämä ulina sitten johtuu,jos ei siitä "vitsistä" ?

Me voimme pyöritellä dualistista maailmankuvaamme vielä vuosisata lisää ja esim Gagarin etupäässä siinä..miksi siis pitää yrittää jotain mahdotonta opastaa toiset tekemään,jos ei itsekkään siihen kykene.

Katsos kun muutos lähtee itsestä ja sitä kautta vaikuttaa ympäristöön.Toista et saa muutetuksi vain suggeroiduksi ja jossain kohtaan totuudellisuus tulee esiin entistä katkerampana.

J. Gagarin

Se vitsi ilmenee alempaa tässä ketjussa.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ja tuota et kykene kirjoittamaan..voi sinua poloista. Pilaisiko päiväsi jos joku keksisi sinusta samankaltaisen vitsin vai naurahtaisitko ja ottaisit huumorilla?

J. Gagarin

No, jos se samankaltainen vitsi olisi huvittava, niin varmaan naurahtaisin. Muutoin pitäisin sitä yhdentekevänä.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Vielä kerran: Suomi antamassa lisälainaa/eurotukea greikkalaisille jotta voisivat ostaa kiinasta lisää laivoja ja täällä työttömille telakkatyöläisille sanotaan, että työyria on pidennettävä.
On tosiaan kansanedustajalla outo työsarka kun jonkun vitsin pohdinta on ykkösasia.

Janos Honkonen

Minulle on jäänyt hieman epäselväksi tämä:

1) Sukupuolista suuntautumista, ihonväriä jne käsittelevät vitsit ja herjat tulee kestää kuin mies, vikisemättä.

2) On ihan ok ja miehekästä saada lapsellinen diivakohtaus kun jossain lehdessä on väreiltään hieman huono kuva, tai kuva jossa kohteella on päällään (järkytysvaroitus!) villapaita.

Reaktioista:

1) Tällaiseen vitsiin on väärin reagoida kirjoittamalla ihan hieno kirjoitus siitä, miten ihmisten ehkä kannattaisi keskittyä olemaan ihmisiksi ja kiinnittää huomiota omaan käytökseensä (vaikkakin kirjoituksen pointti menee puolelta kommentoijista täysin ohi).

2) Tähän valokuvaan on oikein reagoida sanomalla parhaaseen ala-asteväittelytyyliin "no siksi niin" -henkisiä nokkeluuksia.

Havaitsenko minä tässä... gasp... KAKSOISSTANDARDIN?

Visa Oksa

Kun kommenttiosiota lukee, ei oikein tahdo uskoa, että tälläinen kommentoinnin taso on mahdollista ja että tuollaisia ihmisiä oikeasti on.

Kirjoitus oli hyvä ja tasapainoinen, siinä ei loukkaannuttu eikä siinä otettu marttyyriasemaa. Siinä ei nostettu itseä muiden yläpuolelle eikä haettu sääliä. Siinä toivottiin rakentavaa keskustelua henkilökohtaisuuksien sijaan, yhteistyötä vihollisuuksien sijaan. Jani, mun mielestä sulla on sana, ajatukset ja arvot kohdillaan ja teet hyvää työtä.

Suurelta osalta tänne kommentoineista toivoisin sitä, että edes lukisitte tekstin kerran ajatuksella läpi ennenkuin hyökkäätte toista vastaan. En oikeasti usko, että olette tuon blogin ydinajatusta vastaan. Siinähän vain peräänkuulutettiin yhteistyötä, jossa kaikki toimivat omien arvojensa perusteella, mutta kuitenkin sillä tavoin ettei toisia loukattaisi henkilökohtaisuuksilla. Onko oikeasti mahdotonta noin monelle nähdä muut ihmisinä?

Kun kerran niin monen mielestä pitäisi vain kestää niin kyllä, olen samaa mieltä. Kansanedustajan pitää kestää kritiikki mielipiteitä kohtaan, kritiikki tehtyjä toimenpiteitä vastaan ja kritiikki myös vapaa-aikaa kohtaan. Mutta missään nimessä kenenkään, ei lapsen, ei aikuisen, ei persun, ei vihreän tarvitse nöyristellä kun fyysistä ominaisuutta haukutaan. Puhutaan asioista, puhutaan mielipiteistä, mutta ei loukata tahallaan. Sitähän se on muuallakin työelämässä, neuvotteluissa riidellään, tapellaan, tingitään, olen kuullut että jopa tapauksista joissa itketään, mutta kun mennään kahvipöydän ääreen niin nauretaan yhdessä hyville vitseille. Tuo on aikuismaista ja tätä Janikin näyttää toivovan.

M-T Heikka

Ruksikaa kohdat mitä ei saa vitseissä sanoa:

Homo
Hetero
Vihreä
Musta
Ruskea
Punainen
Puinikki
Lahtari
Siemenneste
Sperma
Kikkeli
Mulkku
Paskantaa
Ulostaa
Kakkaa
Takapuoli
Perse
Etumus
jne.
Neekeriukko
Mustalaisakka
Pohjan akka
Vanha akka
Rupikonna
Perkele
perkehleelinen
Helevetti
Saatana
Piru

Kertokaa, puhukaa asiaa, niin että tällainen tavallinen peräpohjalaisakkakin ymmärtää käyttäytyä. Kertokaa, mitkä sanat ovat sopimattomia?

Visa Oksa

Kaikista saa vitsailla, noista kai ne parhaat vitsit tulee. Kysehän on siitä, että missä yhteyksissä ja millä tarkoitusperillä vitsaillaan. Toisaalle jo kommentoin, että en usko sinun kertovan esimerkiksi työpaikkahaastattelussa vitsiä joka sisältää noista antamistasi sanoista edes kahta?

Kyllä minä ainakin vitsailen mistä tahansa, mutta vähän pienemmällä jakelulla :)

Jyri Terttu

Millä nuo X:t saa pyyhittyä pois näytöltä??

J. Gagarin

No opastetaan sitten siellä "maailman vilkkaimman moottoritien" varressa asustelevaa peräpohjalaisakkaa, että kaikki riippuu kontekstista eli asiayhteydestä, valitusta mediasta ja tilanteesta missä mitäkin sanoo tai kirjoittaa. Se edellyttää valitettavasti korkeampaa kulttuuria kuin perusperäpohjalainen sellainen.

Inex .

Eiköhän pysytä vain Väyrysvitseissä, tokihan se käy pidemmän päälle hieman yksitoikkoiseksi, mutta ei tule kenellekkään paha mieli. Väyrystä kun ei ole tuntunut koskaan haittaavan.

M-T Heikka

Juri Gagarin, ai ryssänkulttuuriako?

Pentti Järvi

Facebookissa kaikki kelpaa. Jos se vitsi sieltä karkaa muualle, ei oo sun tai mun vika.

Dari-anne Suomalainen

Heikka ja luettelo...........

En osaa noista sanoa, mutta 'natsikoira' oli ainakin sinulle liikaa.

Uhkasit viedä oikeuteen.

Minua on tituleerattu 'saatanan tyttäreksi' mutta väliäpä hällä.

M-T Heikka

Dari-anne, totta on että loukkaannuin syvästi siitä sinun natsikoira nimittelystäsi. Se ei kumminkaan pidä paikkansa, että olisin uhannut sinua oikeustoimilla. Sanoin vain, että siitä voisi oikeuteenkin vetää.

Mie en ole sinua miksikään saatanan tyttäreksi ikinä sanonut, mutta en ihmettele jos joku on. Joku skovainen varmaan polttanut hihansa sinun kanssasi. Miehän olen syntymäpakana ja minuakin inhotti sinun jumalanilkkajutut, varsinkin kun tukit niitä loukkaavasti rovasti Joutsenlahden blogiin. Olit edustavinasi jotain juutalaisuutta, vaikka et olekaan juutalainen. Kukaan Suomen juutalainen ei olisi niin törkeä, että kehtaisi kirjoitella niin sellaisen ihmisen blogiin kuin Joutsenlahti. Olet itse juutalaisvastainen. Minulla ei ole mitään juutalaisia vastaan, he ovat fiksuja ihmisiä.

Natsikoiraksi sanoit minua, kun ensimmäistä kertaa eläissäni tutustuin Lutherin tekstiin, netissä, ja ihmettelin mitenmodernia se on.

Mie en omalle kohdalleni hyväksyisi muuta syytä viedä oikeuteen ketään nettijutuista kuin uhkauksen. Se olisi aika raskas prosessi ja turha muuten.

Anni Loren

Merja Heikalle: Muidulla on näköjään aikaa:D Mustikhamethään, mustikhamethään.. Miä tulin jo mustikasta:)

M-T Heikka

AnniLoren, kiitos kun muistutit. Vaan tuskin tällä korkeudella voi vielä mennä mustikkaan. Tosin luonto näyttää tänä kesänä olevan ainakin pari viikkoa etuajassa, että pitäisi asia tarkistaa! Vadelmatkin näyttävät olevan jo raakileita. Sitten, marja-aikaan pääsette minusta eroon joksikin viikoksi. En ota läppäriä mukaan maalle, se olisi jo perverssiä.

Anna Halonen

Tämä ei ole vitsi, vaan haluaisin tietää, mikä on noin pikaisesti mieleenne tuleva vastaus kysymykseen; Mikä on vihreä, musta ja ulostaa spermaa?

Hei hei, ei vitsi vaan haluan tietää!

Mikäli mieleenne tuli tämän blogin kirjoittaja, onko tuossa jokin kohta joka ei pidä paikkaansa ja jos ei, haluavatko nuo vihreät, mustat jne. kieltää Suomessa totuudenKIN puhumisen?!

J. Gagarin

Voi sinua Haloska, kun paljastit jutun! Moni ei vielä tässä ketjussa sitä ollut kuullut.

Pentti Järvi

Vastaus: JT
D MUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH​!!!!!!!!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Mikäli mieleenne tuli tämän blogin kirjoittaja,.."

Mieleen tulee samalta työpaikalta kansanedustajan avustaja, jonka arvostelukyky sen suhteen mitä voi eduskuntaan palkattuna työntekijänä tehdä ja mitä ei, on pahasti pettänyt. Tuskin on ajatellut leimaa omaan urakehitykseensäkään; esimiehenään olisin antanut puhuttelun sijaan lopputilin. Miltä tämä nyt eduskunnan sivuilla ko. kansanedustajan kohdalla näyttää:

Pyysalo Ulla, kansanedustajan avustaja

Avustaa kansanedustajia: Eerola Juho /ps

Simon Wahlroos

Kyseisen pellelaitoksen eli eduskunnan työntekijöiden urakehitys on varmaan näitä hauskimpia vitsejä nykyään kansan parissa, joka tietää Kataisenkin valistamana, että meitä kansalaisia on sumutettu Vanhasen lautakasoilla ja ties millä. Eikä sille tragikomiikalle näköjään itse pääministerikään voi juuri mitään.

Mitäs jos me veronmaksajat nyt vain nautittaisiin tästä meidän tragikoomisesta vitsauksestamme koko rahan edestä, jos ei vaaleja nyt uusita pikaisesti ennen kuin nämä EU myönteiset mediatoimittajat pilaavat lopullisesti suoraselkäisyyttä ja rehellisyyttä tavoittelevien kansanedustajiemme maine poliittisella ajojahdillaan, josta tässäkin lienee kyseessä taas Ullan ja Juhon kohdalla.

Kukaan meistä ei ole täydellinen, paitsi ehkä homo jos Allah niin suo.

Tommi Mäkinen

ei siinä kukaan mitään ulosta, paskantaa
täsmällisyyttä!

fabu land

Mun on varmaan vanhana lääketieteilijänä paljastettava sulle ettei kukaan paskanna eli ulosta eli defekoi spermaa. Ainakaan puhdasta, se on käytännössä hyvin harvinaista, joskaan ei mahdotonta.

Sinultakin, komealta härkämullikalta, sitä spermaa tulee sellainen mitätön liru että sillä ei paljon ulostusrefleksiä laukaista. Joutuisit aika monta päivää lypsämään itseäsi että saataisiin sellainen kannullinen, jonka peräsuoleen kaadettuasi (selälläsi, jalat eteen heitettynä, anussilmä katsoo ja avautuu kattoon) aiheuttaisi adekvaatin stimuluksen sinne rectumin refleksikaaren reseptoripuolelle.

Tommi Mäkinen

Sinähän sen tiedät, baby <3

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

Tuoko se kuuluisa vitsi siis oli? Onhan se tökerö, tosin olisi voinut olla paljon pahempikin (en siis tod sano, että sen olisi PITÄNYT olla, neutraali huomio vain). Tuo vitsi oli pinnallinen ja lapsellinen - kaikkein ILKEIMMÄT vitsit porautuvat tarkkanäköisesti johonkin toisen sisimmässä ja tekevät hänen SIELUNSA naurunalaiseksi O_O

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Musta oli ennen Obamaa Suomessa rasistinen sana, kunnes presidentti Obama kutsui itseään mustaksi. Kaikki muut sanat ovat kiellettyjä.

Pentti Järvi

Otetaan käyttöön espanjan kielen sana negro.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Tarkoitat siis suomennettuna sanaa neekeri??

Janos Honkonen

Merja:

Niin no, itse hyvin törkeän ja henkilökohtaisuuksiinkin menevien vitsien ja vitsailun ystävänä en nyt oikein osaa sinulle sellaista listaa antaa, enkä edes halua yrittää. Mistä tahansa voi ja pitää saada vitsailla, mutta tärkeää on ymmärtää, millä sävyllä sen läpän heittää, kenelle sen heittää ja missä tilanteessa.

Kavereiden kanssa voidaan kertoa huippumauttomia "kuollut vauva" -vitsejä, mutta en menisi latelemaan niitä kenenkään ristiäisjuhlassa tai synnytyslaitoksella. Tuttavapiirissä voidaan heittää hyvinkin henkilöönmeneviä vitsejä tai huomioita toisista, mutta en lähtisi heittämään tuntemattomalle duunikontaktille "no mitäs vanha läski" -tason pläjäyksiä. Jos olisin julkisessa asemassa ja julkisena vaikuttajana, en olisi niin tavattoman hölmö, että lähtisin heittämään julkisesti vitsejä henkilön ihonväristä ja seksuaalisesta suuntautumisesta nimeltä mainiten sellaisessa poliittisessa tilanteessa, jossa rasismi ja syrjintä ovat melkoisena poliittisena kiistakapulana ja tulenarkana aiheena.

Jos ei ihan oikeasti ymmärrä edes alustavalla tasolla sitä, mihin tilanteisiin roisit, törkeät ja vähän kyseenalaisetkin vitsit kuuluvat, kannattaisi pitää suunsa kiinni ihan oman uran ja maineen takia. Tosin välillä voi itse kultakin lipsahtaa etenkin jos ovat hermot kireällä, ja ihan kaikkea ei pidä ottaa kuolemanvakavasti (ammattiloukkaantuminen on rasittavaa, mutta tämä ei nyt minun mielestäni enää mene sen piikkiin). Toisaalta, jos vitsin kohde asiasta huomauttaa, pitäisi olla sen verran muna(sarjoja) että ymmärtäisi myöntää mokanneensa. Koskee myös peesaaja- ja hymisijäkerhoa.

Vetäistään täältä pieni fiktionaalinen harjoitustyö. Miten seuraavat asiat eroavat toisistaan:

1) Läheiset kaverukset lähtevät terassilta hyväntuulisena, toinen sanoo kuhnailevalle pullealle kaverilleen "tules nyt sieltä, läskiperse".

2) Pomo julistaa palaverin päättyneeksi, yksi työntekijä jää kasaamaan laukkuaan. Pomo huikkaa kaikkien kuullen "tules nyt sieltä, läskiperse."

3) Kansanedustajat tulevat pois istunnosta, ulkona odottavat TV-kamerat joiden pitäisi haastatella Arhinmäkeä ja Soinia. Soini jää kasaamaan kamojaan, Arhinmäki huikkaa kameroiden edessä happamasti "tules nyt sieltä, läskiperse".

Olkoon sellainen testi, että jos ei ymmärrä näiden esimerkkien eroa, ei ehkä kannata sanoa tästä asiasta yhtään mitään.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Meillä ainakin työpaikalla kahviossa normaali aamutoivotus on huomenta kyrvät! Tasapuolisesti miehille ja naisille... No proplems! Uudetkin työntekijät oppii tavoille jo parissa päivässä...

Käyttäjän kadargelle kuva
Kadar Gelle

Kaunis kirjoitus.

Jotkut Ihmiset sanovat tulevansa toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Mutta heillä ei kuiteenkaan ole hajuakaan siitä, mitä käsite erilaisuus tarkoittaa vaikkapa käytännön kannalta. Useimmiten mielikuva toisesta ihmisestä, ja hänen samanlaisuudestaan tai erilaisuudestaan luodaan yhden räikeästi korostuvan ominaisuuden perusteella. Tämä ominaisuus saa mielikuvissa ylivallan, ja tuolle erilaiselle tyypille niputetaan lisäksi kasa muita stereotyyppisia ominaisuuksia tämän yhden räikeän erottavan tekijän perusteella.

Erilaisuus ei myöskään ole mikään puuttuva asia, vaje tai haitta, joka tulisi jotenkin paikata tai muuttaa. Enemmänkin erilaisuus pitäisi nähdä jokaisen ihmisen resurssina. Etuna, joka ilmentää ainoastaan yksilöllisyyttä, persoonallisuutta ja uniikkiutta, myönteisessä mielessä.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Kadarille: Minä olen rasisti, rotuerottelija. En rotusortaja.
Kannatan ihmisten erilaisuutta, en samanvärisyyttä kaikkien pukeutuessa maopukuihin.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Voin kertoa tässä ja heti tulevani kaikkien ihmisten kanssa toimeen.Ulkonäöllä ei ole mitään merkitystä.

Mutta kun ihmiseen on lisätty aatteet ja ideologiat niin sitten tulee paljon ongelmia kaikkien ihmisten välille. Varsinkin silloin,jos ei kyetä edes näkemään miten roikkuu erillaisten ideologioiden varassa.

Rikkaus tai ei..tuohon me ihmiset tulemme kompastumaan vielä pahasti kerta toisensa jälkeen.

Pentti Järvi

Jani on jo näyttänyt karvansa - ei tule valtiomiestä, ei.

M-T Heikka

Mie taas ajattelen niin, että hyssyttely on rasismia. Miksi ei saisi sanoa, että Black Jack on komea, harmi vaan että on homo. Onko vähemmän rasistista sanoa, että black kuin musta? Jos ette kestä suomalaista tyyliä sanoa suoraan, eikä puhua nurkan takana, älkää tulko sanomaan, ettette saa puhua nurkan takana.

Raivostuttavaa on vain tämä typeryys. Se, että keskitytään typeryyksiin,vaikka koko maa kaatuu kohta EU:n syliin. Jos on kansanedustaja ja siitä maksetaan, niin puhukaa ja kirjoittakaa perlheet ees asiaa. Hiljaa oleminenkin on ihan hyvä vaihtoehto.

OK, Toivola on taitelijasielu, joka on herkkämielinen. Ei sitten tullut mieleen, että kansanedustajana on julkista riistaa? Kannattaisi koota itsensä, ja käyttää se mahdollisuus maamme parhaaksi, mitä sinulle on nyt suotu. Tosin, Vihreissä se tosiaan on varsin mahdotonta, joten...ihan sama.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Merja, Sinua, meilipidettäsi siis, rakastan!

M-T Heikka

Kiitos Jarmo!

Jos mie tässä saisin sanoa senkin, että pidän afropiirteitä ihmisessä komeina, VAIKKA piirun verrn enemmän pidänkin sellaisesta viikinkimäisestä islantilaismaisesta komeudesta. He ovat eri tavalla komeita, mutta komeita molemmat. Jumalan luomina jumalaisen kauniita ihmisiä.

Mie en siis ymmärrä tuota vollotusta tuosta mustasta naamatauluista. Tietysti minulla ei ole kokemuksia sen varjopuolista tässä valkonaamojen yhteisössä, mutta kumminkin.

Muslimiuskontoon suhtaudun kielteisesti, ja olen siinä mielessä rasisti.

Mnusta tuntuu , että suurin osa perussuomalaisista ja suomalaisista yleensäkin suhtautuu asiaan hieman samaan tyyliin kuin mie. Joten ihan turhaan Jani tuhlaa paukkujaan "rasistijahtiin". Tyhjän saa pyytämättäkin. Neekerit oova kommeita, heh heh.

Olikohan Janilla muuten Ylitornion Törmäsjärvellä mummola, jotenkin tuo naamataulu näyttää tutulta. Mutta saattoi se olla joku toinenkin pikku-mies.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Ei sitten tullut mieleen, että kansanedustajana on julkista riistaa?"

Huomautapa tuosta kansanedustaja Tossavaiselle, hän kun valittaa jo toista kertaa että "Parin viimeisen päivän aikana täällä netissä minun on sanottu olevan esim. idiootti, tollo ja vähäjärkinen."

Viimeisimpänä täällä yläkerrassa seilaavassa blogissaan Netti on koulu- ja työpaikkakiusaajien uusi temmellyskenttä

http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/7...

Saara Pasanen

""Ei sitten tullut mieleen, että kansanedustajana on julkista riistaa?""

Päteekö tämä myös Teuvo Hakkaraiseen?

M-T Heikka

Ei kait Teuvo itte ole misthään PÖYRISTYNYT, sehän on kunnon äijä. Ihmettellee vain varhmaanki ja raapii päätänsä.

max vaaltio

Kerroppa Toivola nyt meille muille tässä plogissasi tuo vitsi,että voisimme sen arvioida.Mutta kuten tiedät neekeri ja homovitsejä on ollut tuhansia vuosia olemassa.Ne tulee ja menee.Henkilökohtaisestikin on kirjoitettu, monista sinua paljon kuuluisimmista politiikoistakin.Älä hyvä ihminen hölmöile,ihan hyvää asiaa sinänsä.Jos nyt loukkaannuit noin,niin veikkaan että paljon enemmän loukkaavia vitsejä on jo kymmeniä,kohta satoja,pitkin nettiä.Kyllä politiikassa saat tottua vielä moneen, ryhtiä mies,Vai miten sinut tulisi luokitella.En tiedä, mutta eikös homoillakin ole vähän niinkuin molempia sukupuolia.On jopa niitä jotka leikkauttavat elimensä ja vaihtavat mieluisampaan.Jos elää homona,kyllä pitää ymmärtää,että ihmiset mieltävät silloin sinut homoksi.Kuten alussa, niin homovitsejä riittää.Olet niitä elämäsi aikana itsekin varmasi paljon kuullut.Mitä sitten,vitsi vain.P.S. Olen kyllä kyseisen vitsin huomioinut,mielestäni siinä nyt ei ole mitään sen kummenpaa.Tuolta se tuli,ja tonne se meni.Ala jottain oikeeta asiaa.Et kai ole vain tämän yhden asian mies,vai mikä se oli.Oletko eduskunnassa ajamassa vain omia etujasi.Katkeruuttasi ja lapsesta asti kärsittyä kurjuutta.Meillä heteroilla voi olla helpompaa.Naapurissa tuossa 50 metrin päässä asuu homo.Hänellä ei sen suhteen ole ongelmia,osaa ottaa asian,vaikka onkin elämänsä aikana kuullut monen moista.Nauraa muiden mukana,vaikka joku joskus hänestä vitsaileekin.

Pentti Järvi

max: se Saaran mainitsema välilyönti....:)

Kari Timolavi

Jani.
Toimittaja ei ole ystäväsi. Hän soitti ja kertoi Sinulle tuosta surkeasta vitsistä juuri saadakseen aikaan nyt syntyneen joutavan jaarittelun ja paskanheiton.
Älä enää menen mukaan heidän vedätyksiinsä. Olet nyt sen verran kiintoisa persoona, että voit hiukan itse valita, missä mediassa suostut suusi avaamaan.
Huono vitsi on huono vitsi. Siihen ei kannata takertua.
Koko jupakkaa ei olisi, jos olisit sanonut, että asia ei jaksa Sinua kiinnostaa ja kyllä maailmanan paskapuhetta mahtuu.
Kokeile tuollaista suhautumista seuraavalla kerralla, kun tomittajaloiset yrittävät ansaita leipäänsä tekemällä mitättömistä asioista uutisia.

Harri Rautiainen

Roskalehdet tarvitsevat lööppejä ja 'hyödylliset idiootit' auttavat niitä tuoden samalla itseäänkin julkisuuteen.

IL:n juttu olisi kuollut, ellei toimittaja olisi voinut kirjoittaa, että Jani Toivola on syvästi järkyttynyt vitsistä.

max vaaltio

Mikä alkaa n;llä ja päättyy i;hin. Etkä koskaan haluaisi sanoa mustaa miestä sellaiseksi. Naapuri. Fasebookin tuotantoa tämäkin.

Dari-anne Suomalainen

Eikä edes persut kiitä, vaikka Jani Toivola puhdisti niiden maineen ja oksa on taas tukevasti persuksen alla.

Kiittämättömyys on maailman palkka.

Tuula Saskia

Mielenkiintoinen sarja kommentteja!

Kansanedustaja eli henkilö julkisuudesta loukkaantui oikeasti typerästä vitsistä ja ryhtyi " itkemään".

Todella tyhmä vitsi!

Ja vieläkin ajattelemattomampi reaktio!

Jos haluat olla tehtäväsi tasolla, siirrä syrjään nuo lausunnot. Olet ilmeisesti ihan liian herkkä ja nuori koko työhön!

Jos tuollaista et kestä, et kestä nyt Sinulle äänestettyä työtä.

PS. erityinen tervehdys niille humanisteille, jotka ihailivat Hemmo rovaniemeläisen lesbofilmejä US:ssa, ei kauankaan sitten. Kritiikki teki minusta miltei perverssin.

Saa sitä tavikkokin roskaa niskaan.

Perusteetta.

Tee hyvää työtä ja - siinä se on.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Hemmo rovaniemeläinen on ajan hermolla, bloggasi kansanedustaja Hakkaraisen työpaikkakiusaamisesta - tosin jätti epäselväksi kuka olisi Hakkaraista eduskunnassa kiusannut:

Työpaikkakiusattu Teuvo Hakkarainen

http://hemmokoskiniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/78...

Tuula Saskia

Kiitos kommentista, Seija,

en lainkaan epäile.

Ko. henkilö lähetti juuri näille sivuille filmin, joka oli lesbopornoa.

Olin kauhuissani. Se katosi, mutta ei suinkaan välittömästi.

US ei pahoitellut.

Myöhemmin sain kuulla, että olin käynyt tirkistelymatkalla, kun tarkkailin, kuinka kauan tämä on mahdollista.

Kommentit olivat luokkaa : tykkäätkö ja pahempaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tuula, seuraan välillä näitä blogeja, välillä en, ja mm. ko. video on mennyt ohi. Tämänkin Hemmon blogin olen muutaman alkukommentin jälkeen jättänyt sikseen:

http://blogit.iltalehti.fi/petri-ahoniemi/2010/10/...

M-T Heikka

Vaan kun sinä et ollut ymmärtävinäsi Hemmo rovaniemeläisen ideaa, eli sitä että tällaisestako te kokoomuslaiset pidätte.

Kokoomushan kannattaa tätä neutriseksiavioliittolakia.

Se oli se pointti.

Ja sinä onneton menit vielä sen filmin katsomaan ja moneen kertaan, ja Hemmolla oli sellainen juttu, mistä hän sen sitten näki, että monta kertaa katsoit sen. Mie en katsonut yhtään kertaa, koska minua ei lesbot kiinnosta.

Se oli tarina kokonaisuudessaan.

Tuula Saskia

Luulin, että karjalaiset ovat kieroja.

Taitaa asua siellä nurkillanne todellinen hävyttömyys.

" Sie onneton menit sen filmin katsomaan"

No menin, kun kaverisi sen julkisti, valtakunnallisessa mediassa.

Eli täällä, näillä sivuilla, kaikkien katsottavaksi ja luettavaksi.

Olin kauhuissani ja oletin, että Huusko ja muut poistaisivat sen kuten saasta poistetaan.

Ajatella, että Hemmolla oli semmoinen juttu, että hän näki kuka klikkaa hänen viestiään.

Mutta miksi? Ei taatusti minua varten, joka paheksuin ja katsoin , milloin se katoaa.

Ehkä Hemmolla olikin muita intressejä?

Olen olettanut, että pohdit asioita.

Nyt voisi olla aika pohtia ja hävetä.

M-T Heikka

Mikhäänhän ei ole ovelampi ko lapin äijä. Ja se nauraa parthaansa.

Met tornionjokivartiset olema suoria ihmisiä, mutta mie silti äänestin Hemmoa.

Tuula Saskia

Luin läpi kerran vielä Heikan halventavan lausunnon.

Jos Heikan mielestä tähän samanlaiseen kontekstiin ilmaantuva video tms, ei ole väärin, ihmettelen.

Miksi lähettäjä Hemmo Koskenniemi ei kerro motiiviaan?

Turha kieltää. Te sen lähetitte.

Kertokaa miksi?

Dari-anne Suomalainen

"Me murisemme kuin karhut ja kujerramme kuin kyyhkyset,
odotamme oikeutta mutta sitä ei tule,
pelastusta, mutta se on kaukana meistä."

Nyt on täydenkuun aika, ja koko hulabaloon voisi ripustaa täydenkuun piikkiin. Kuu liikuttelee suuria vesiä ja vetää vartalon vesivarantoja hiusrajaan, lähettämään ns. vesipääviestintää.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Ylilihavalla tuttavallani oli univaikeuksia täydenkuun aikaan. Vuorovesi-ilmiö?

Mika Kuusela
Pekka Manner

Nykyään jengi ei kestä huumoria, blondeista väännetään vaikka mitä ja vammaisista, mutta ei noi porukat nipota koko aikaa.

Huumorintajuttomuus on aika sairaus.

Vähemmistöt eivät saa sanella sannavapauden rajoja, vaikka he sitä kovasti yrittävät.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Lopetetaan tämä, ja jatkamme, kun tiedämme vitsin, mistä kansanedustaja närkästyi.

Pentti Järvi

Se on tuolla 19.7.2011 15:37

Dari-anne Suomalainen

Manner

Mutta auta ja varjele, jos joku sanoo, että suomalainen heteromies on väkivaltainen juoppo........se on nyyh nyyh, ja isolla yyyllä.....meitä aina, ja meitä aina.

Suomalainen heteromies saa sanella sananvapauden rajat ja vapaudet...piste.

Pentti Järvi

Aika monet ovatkin, Dari-Anne. Espanjalaiset miehet ovat vielä meitäkin más violentos. Siellä ei tietääkseni ole turvakoteja kuten täällä. Sukulaiset toki majoittavat pahimman yli.

Dari-anne Suomalainen

Aina se juku panee vielä paremmaksi joka tyypin, vaikka sitten espanjalainen ja jonka lommot ei näy, niin melkoisella varmuudella sillä on ainakin kyttyräselkäinen sielu.

Tuula Saskia

Voi Heikka,

ja kaverisi Hemmo.

Mitä te sitten osaatte hävetä, jos ette pornoa tai valehtelua?

Kerropa teikäläinen moraalikoodi?

Valehtelu : sopii, kun minulle sopii.

Porno : kun minua miellyttää.

Muut normit on varattu muille.

M-T Heikka

Niin Tuula, eikö ookki mielenkiintoista.

Turhaan ei sanotakaan: Hullu Pohjola...vai oliko se villi...

Tuula Saskia

Ei ole mielenkiintoista, vaan ilkeää.

Ehkä otamme keskusteluun tyylilajin, joka ei ole pelkkää hauskuttelua ja vitsikkyyttä.

Lenseä ja rento keskustelu ja sanan vaihto on hauskaa, mutta tyylilaji ei ole helppo.

Olet, kaverisi Hemmon kanssa, onnistunut loukkaamaan meitä muita kirjoittajia.

Uskon, että tajuat.

Suunsoitosta tulee myös ottaa vastuuta.

M-T Heikka

Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan, ja tunturi.

Simon Wahlroos

Jambo bwana-Jani:
Voisiko Jani tai joku muu asiallinen homo kertoa meille lukijoille mitä loukkaavaa on homoseksissä ja sen vihreistä ja ruskeista kokemusta rikastuttavissa vivahteissa? Loukkaantumisesi antoi sellaisen kuvan, että tämä paljon mainostettu homoseksualisuus ei olekkaan niin kivaa että sitä kannattaisi ryhtyä kokeilemaan tai ylistämään omaksi arvovalinnaksi ainakaan julkisesti.

Itselläni ei ole asiasta kokemuksia tietääkseni, enkä käytännön havainnollistamista kaipaa, sillä takapuoli oli kuin täysistunnon jälkeen sen kerran kun ryyppäsin Hakkaraisen tavoin miehekkät perskännit joskus ruskeaihoisen afrikkalaisen homoystäväni juoden itseni sammuksiin. Voi olla myös että se päässäkin jyskyttävä tunne johtui vihertävän omenaisen kotiviinin ruskeasta hiivasakasta. Suomen kansan parissa näes kutsumme täysistunnoksi sitä kun pökälettä tulee paljon löysänä puheripulina ja paksuna jöötinä. Usein se helpottaa kuin kova känni, sillä sellainen elimistöä puhdistava anaalihuumori liittynee myös kansanedustajan työhön, koska siellä eduskunnassa säädätte ns. paskalakeja loukaten Suomen kansalaisia niillä. Veikkaan että samasta syystä kansalaiset keksivät ns. "törkyvitsejä" kansaa kiusaavista kansanedustajista.

Ihmettelen kuitenkin yhä mitä loukkaavaa kyseisessä vitsissä oli varsinkin jos se on oma valintasi olla homo. Oliko törkeää vain se että asia tuli ytimekkäästi tietoon Perussuomalaisen kautta, joka ei vitsiä keksinyt edes? Ainakin siltä tämä kuullostaa, jos etloukkaannu siitä että eräs islamilainen blogaaja kutsui sinua neekeriksi täällä usarissa. Itse olin 1990luvulla muuten aatteltani vihervasemmistolainen. Toivuin siitä 2000luvun alkupuolella ja nykyään olen itsenäisyyspuolueen edustaja ja albaneekeri. Voit halutessasi liittyä seurakuntaani facebookissa "me halutaan olla neekereitä"-ryhmässä. Olen itsenäisyyspuoleen kansanedustajaehdokas, koska en halua ottaa osaa epäekologisiin maaseutuja autioittavien paskalakien säätämiseen, jota vihervasemmistokin ryhtynyt tukemaan EUn takia ekohörhöilevillä energiaveroillaan. Kokemuksieni mukaan sellaisia ei Afrikassa entisessä kotimaassani Keniassa ryhdytä makselemaan ihan helpolla. Myöskään hallitsematon maahanmuutto ei oikein innosta koska fanitan Railaa.

Toivotan sinulle antoisaa kansanedustajan työtä joka torppaa vastaisuudessa erilaiset "paskalait" ja energiaverot sekä hallitsemattoman maahanmuuton, joista voi tulla vain negatiivista palautetta kansalta. Teethän kaikkesi niiden estämiseksi, jottei tule lisää sanomista.

Hakuna matata

Terveisin: Suomen kansan tulevaisuudesta huolestunut äänestäjä, joka harkitsee poliittisen uransa lopettamista äänestettyäni viimeksi itseäni.

Pentti Järvi
Simon Wahlroos
J. Gagarin

Verbaalisesti ansiokas kommentti - ei siinä mitään.

Mutta kun kyse on vitsistä, jonka terä perustuu ällöttävyyteen, joka liittyy pieneen yhteiskunnan vähemmistöön, niin on ymmärrettävää, että sitä voi joku pitää loukkaavana, koska useat kyseisen vitsin kertojat kertovat sitä nimenomaan loukkaamistarkoituksessa. Silloin sen kertominen tulisi jättää vain tietynlaisiin tilanteisiin eikä missään nimessä eduskuntaryhmän edustajan pitäisi sitä face bookin pukata.

Jos joku kertoo vaikkapa vitsin tyyliin: mikä on semmoinen, joka on väriltään kuin porsas, mielipiteiltään kuin Jukolan Jussi ja joka kusee spermaa, niin vastauksen ollessa "persusuomalainen heteronainen", ei kyseisen vitsin teho ole aivan yhtä suuri mollaamistarkoituksessa, koska porsaan väriset kansalaiset ja heterot sellaiset ovat enemmistönä Suomessa.

Simon Wahlroos

Minä olen kuullut että homojen mielestä miehen anusaukko on kaunis siinä missä naisen emätin heteromiehelle, joten ihmettelen silti mitä ällöttävää siinä voisi olla. Ehkäpä Jani onkin kaappihetero, jos sen noin loukkaavana kokee ja Gagarin taitaa myös olla hetero kun pitää sitä ällöttävänä.

Kaikkihan riippuu välilihan tarkkailijan tarkastelukulmasta, joka lienee facebookissa aika henkilökohtainen, eikä siksi sovi minkään itseään kunnioittavan uutislehden artikkeliksi.

Toi vitsisi ei muuten pidä paikkaansa sillä naiset eivät kuse spermaa missään olosuhteissa, ja taatusti moni nainen voisi ainakin siitä loukkaantua.

Simon Wahlroos

Kyllä enemmistöistäkin voidaan täysin vastaavia vitsejä kertoa mollaamistarkoituksessa. Jos eläisimme tupakan ja alkoholin kieltolain ahdistamassa yhteiskunnassa, kuten oikeastaan alamme jo elääkkin ja lähetän
facebookissa seuraavan vitsin:
Mikä on vaalea, karvainen ja vetää perseet olalle sahalla tupakkalakossa kärvistellen? No Hakkarainen tietysti.
Sehän voisi olla täysin tosi kuten otaksuttavasti vitsi Janista. Tietystikkään se ei naurata niin paljoa koska olemme tottuneet sellaisiin Suomessa (paitsi ehkä kermaperseiden hienostopiireissä), päinvastoin kuin homojen perseilyyn, joka kutkuttelee nauruhermoja koska ne ovat vieraampi asia, jota useimmat heterot eivät kykene millään tasolla ymmärtämään ilman törkyisää anaalihuumoria.

Yhteiskunta jossa ei huumoria saa viljellä on kuollut ja kuopattu suvaitsemattomuuteensa joka ahdistaa ihmiset väkivaltaiseksi toisiaan kohtaan, kuten joissain teokraattisissa valtioissa, joiden uskontoa ei saa mainita missään negatiivisessa yhteydessä ilman että Illmannin Mika puuttuu peliin.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Jani, minusta suurin osa näistä kommenteista loukkaavat sinua. Älä kuitenkaan anna tämän masentaa. Olet harvinaisen viisas henkilö, joten tiedät, miten voit tarvittaessa toimia.

Mauro Malossi

Olet aivan oikeassa, että Janin ei pitäisi masentua. Janin mielenterveys on niin epävakaalla pohjalla muutenkin julkisuudesta päätellen, kun koko ajan tarvitsee järkyttyä ja loukkaantua.

Simon Wahlroos

Olen samaa mieltä vaikka Janin viisaudesta en tiedä kutsuisiko sitä mielummin älykkyydeksi, joka ei välttämättä ole sitä viisautta mitä toivon Janillekkin ja uskon ettei Jani loukkaannu jos seisoo sanojensa takana eikä takalistonsa:

"Olen ensimmäisen kauden kansanedustaja Uudeltamaalta. Meidän tulee lakkaamatta pyrkiä siihen, että jokaisella yhteiskuntamme jäsenellä olisi ääni. Se, miten suhtaudumme moninaisuuden haasteisiin, määrittää miltä näyttää tulevaisuuden Suomi. Minä toivon, että se on avoin, rohkea ja läsnä oleva. Minulle politiikka on ymmärrystä ihmisten arkea kohtaan ja sieltä nousevien tunteiden käsittelyä ja vuoropuhelua. Tahdon omalla esimerkilläni rohkaista ihmisiä itseilmaisuun, ymmärtämään erilaisuutta ja voimaantumaan yhteisöllisyydestä. Tahdon tuoda osallistavan, ratkaisukeskeisen sekä innostavan politiikan osaksi suomalaista yhteiskuntaa. Tavoitteena tulee olla ihmisyyden sekä ympäristön kestävä kehitys."

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Jani, minusta suurin osa näistä kommenteista loukkaavat sinua. Älä kuitenkaan anna tämän masentaa. Olet harvinaisen viisas henkilö, joten tiedät, miten voit tarvittaessa toimia.

Inex .

Mitä luulette loppuuko vitsailu Suomessa tämän keskustelun jälkeen. Samoin kun olen miettinyt kasvaako suvaitsevaisuus ja väheneekö rasismi, jos koko ajan toitotetaan kuinka suvaitsemattomia ja rasisteja suomalaiset ovat.

Tuula Saskia

On tunnustettava, että kaipaan näiden sivujen ensi askeleita.

Kommentoijat keskustelivat ja kiistelivät.

Minua inhottaa nykyinen tyyli: jokin moraali jokaiselle.

Jos Herlin halusi tehdä tästä ponnahduslaudan älyköille, hän totisesti epäonnistui.

Missä viipyvät kriittiset läpivalaisut?

Pentti Järvi

Voi olla, ettei täällä mitään einsteineja olla, mutta isoin osa bloggaajista ja kommentaattoreista todella hallitsee verbaliikan.

Pertti Väänänen

Homoilu on niin vakava asia, että siitä ei pitäisi vitsailla. Sille pitäisi tehdä aivan muuta!

Tommi Mäkinen

Mut yhtä kaikki. Onhan tää hauskaa showta seurailla mistä olemattomasta milloin kukakin pöyristyy ja järkyttyy ja vaatii jne..
Talous romahtamassa, ihmisiä kuolee nälkään + turhiin business-sotiin ja miljoona muuta juttua ja toisaalla hyperventiloidaan vitsistä tai neekeriukko -sanasta tms.....?

Oikeesti..

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Mut yhtä kaikki. Onhan tää hauskaa showta seurailla mistä olemattomasta milloin kukakin pöyristyy ja järkyttyy ja vaatii jne.."

Toki, toki. Kansanedustaja Tossavainenkin kirjoittaa näillä palstoilla jo kolmanteen blogiin "Parin viimeisen päivän aikana täällä netissä minun on sanottu olevan esim. idiootti, tollo ja vähäjärkinen."

http://saary.puheenvuoro.uusisuomi.fi/78352-ihana-...

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Entisaikaan Karjalassa oli ns. itkunaisia joita tilattiin esim. hautajaisiin. Talonväki antoi merkin ja itku/parku alkoi... Ilmeisesti perinnettä on alettu elvyttää nykysuomessa... NS. myötä-itkiöitä...

Markus Lehtipuu

Mä vihaan sydämeni pohjasta Stalinia. Stalin antoi 6 miljoonan oman kansalaisensa kuolla nälkään 1930-luvun alussa. Puoli vuosikymmentä myöhemmin hän tapatti pari MILJOONAA syytöntä, OMAA kansalaistaan.

Stalin nosti maljan Hitlerin kunniaksi, oltuaan hymyillen läsnä natsien kanssa tehdyn Molotov-Ribbentrop-sopimuksen allekirjoitustilanteessa.

Stalin vaati Suomelta Karjalan, ja toteutti sen. Puoli miljoonaa suomalaista menetti KOTINSA, ja osa itkee edelleenkin.

Kun minä vastustan tätä runkkari-alkulimaa, minun nimellä on tehty keskustelunaloitus Maikkarin nettiin: "Markus Lehtipuu on natsi".

Se sentään saatiin pois, kun vaivauduin protestoimaan.

Nimimerkkinsä takaa joku runkkarikusipää, joka käytti nimimerkkiä "kylmyri", kirjoitti ProKarelian foorumiin, että minä olen saanut Bangkokissa kupan, ja siksi olen menettäny järkeni, koska kannatan Suomen laillisten alueiden palauttamista ja vastustan Stalinia, tuota runkkaria ja kusipäämassamurhaajaa.

Jospa Jani Toivola hieman nyt rauhoittuisi ja miettisi, mitä kaikkea vihreät ovat tehneet ihmisyyttä vastaan. Googlatkoon vaikkapa sanan "anthropogenocide". Sen avulla löytyy sivustoja, jossa VIHREÄT tyypit haikailevat ihmiskunnan määrän supistamista puoleen miljardiin, siis 6 1/2 miljardin syyttömän ihmisen MURHAAMISTA.

Homoseksuaalisuuteen en edes mene.

Ei, en ole natsi enkä ole saanut kuppaa, mistään, ja kannatan Suomen laillisia rajoja, ihmisoikeuksia ja oikeudenmukaisuutta.

Mutta Jani Toivola on isänsä puolelta kenialainen, hän on VIHREÄ kansanedustaja ja hän kertoo meille, jotka emme halua tietää, mitä hän tekee makuuhuoneessaan.

Minä en halua kertoa itsestäni. Enkä erityisesti halua tietää mitä eri kansanedustajat tekevät ruumiinosillaan.

fabu land

Ei Toivola ole ainakaan mulle kertonut mitä tekee makuuhuonessaan. Aika paljon on nyt levotonta kuvituspuolta joidenkin kuupassa liikenteessä.

Käyttäjän ylepola kuva
Sakari "Ykä" Lepola

Markus Lehtipuu. Asiassa, josta puhut olet aivan täydellisen oikeassa ja olen kanssasi samaa mieltä. Ilmaisut ja kieli, joita tällä kertaa käytät niistä kertoessasi eivät minusta sovi normaalisti hillityn ja harkitun oloiseen olemukseesi. Saat haukkua minut pystyyn jos olet eri mieltä mutta tämä on kuitenkin nöyrä mielipiteeni tässä asiassa.

Markus Lehtipuu

Stalin oli runkkarialkulima. Mitään parempaa ei Stalinista voi sanoa.

Stalinin rikokset ovat niin äärimmäisen törkeitä, että mitään vähemmän rajua nimeä ei Stalinista voi sanoa.

Ihmiskunnan tärkeä tehtävä on tiedostaa Stalinin rikokset ihmisyyttä vastaan. "Voittajat" saavat kirjoittaa historiansa miten haluavat, mutta todellisuudessa Stalin oli viime vuosisadan pahin diktaattori, massamurhaaja ja kärsimyksen aiheuttaja.

Stalinin kritisointi ei tee keskustelijasta "natsia", eikä Karjalan palauttamisen kannattaminen ole todiste siitä, että on menettänyt järkensä.

Nämä ovat tärkeitä asioita Suomessa ja suomalaisille, ja pidän niitä säännöllisesti esillä, koska muut eivät pidä.

fabu land

Onko miehen peräsuoli Lehtipuulle jotenkin pyhempi paikka kuin naisen peräsuoli, jonne myös miehillä on melko yleinen tapa tunkea elintään vaimon/naisen suostumuksella tai ilman?

Anatomisesti ja toiminnallisesti tai bakteriologisesti niissä ei ole oleellista eroa, joten eron täytyy olla jotenkin keksitty.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Onkohan olemassa mitään aihetta mihin, et tuota Karjalaa pysty yhdistämään? Kaikella kunnioituksella, sinulla menee nuo hommat niin usein överiksi, että teet enemmän hallaa kuin hyvää Karjalan palautukselle.

Sitä paitsi, tunnut suhtautuvan sinua koskevaan nettikeskusteluun ihan samalla tavalla kuin Toivola - tai jopa vielä kiivaammin. Rauhoitu sinä, avaa silmäsi ja katso miten paljon olet saanut ihmisiä karkoitettua Karjalan palautukseen liittyvästä keskuskustelusta - varmasti satoja.

Markus Lehtipuu

Pointti on siinä, että oikeudenmukaisuuden kannattajia nimitellään "natsiksi"; joka mielletään 6 miljoonan juutalaisen kansanmurhaan.

Tai oikeudenmukaisuuden kannattajia nimitellään järkensä menettäneiksi.

Mutta nyt arvoisa kansanedustaja loukkaantuu siitä, että hänen puoluekantansa, ihonvärinsä ja seksuaalinen suuntautumisensa listataan.

Pointti on siinä, että netti on tulvillaan äärimmäisen törkeää rienausta, haukkumista, nimittelyä ja leimaamista. Vihaa lietsotaan ketä tahansa vastaan, joka sattuu olemaan oikeassa (ja siksi eri mieltä "poliittisesti korrektin" propagandan kanssa).

Meidän tulee taistella vihanlietsontaa vastaan yleensä, kaikilla tasoilla. Suomalaisilla on trauma, sen nimi on Karjala ja asia pitää keskustella auki. Nimittely, leimaaminen ja rienaaminen eivät auta mitään eikä ketään.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

”vastustan Stalinia”
Vastusta vaan, mutta Stalin kuoli jo vuonna 1953. Mahtaako hänen luunsa sun vastustuksesta piitata?
Ja miten Stalin Jani Toivolan kirjoitukseen liittyy?

Alkaa olla jo huvittavaa, että Lehtipuun toistosta päätellen yksi Stalinin suurimpia rikoksia on se, että tämä hymyili Hitlerin syntymäpäivillä.

Markus Lehtipuu

???

Stalin hymyilee niissä valokuvissa, jotka on otettu Molotov-Ribbentrop-sopimuksen allekirjoitustilanteessa.

Kyseessä ei ollut Hitlerin syntymäpäivä (joka on huhtikuussa) vaan 23.8.1939 tehty törkeä salaliitto Euroopan kansoja vastaan.

Oleellista on myös se, että Stalin oli paikalla sopimustilanteessa, jossa päätettiin Suomen "kuuluminen" Neuvostoliitolle. Hitler ei ollut paikalla, koska asia ei natseille ollut niin tärkeä.

Stalin oli, hän oli erittäin tyytyväinen, hän nosti maljan Hitlerin kunniaksi ja lähti sen jälkeen valmistelemaan Suomen miehittämistä, suomalaisten siirtämistä Siperian vankileireille ja Suomen muuttamista yksipuoluediktatuuriksi.

Miten liittyy? Liittyy leimaamiseen, kaikenlaisiin nimittelyihin jne.

En ymmärrä, miksi kansanedustaja haluaa "uhriutua".

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Miten Stalin liittyy leimaamiseen ja kaikenlaiseen nimittelyyn?

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Stalin oli tyranni/kansan murhaaja mutta pikkutekiä Maon verrattuna. Ns. Suuren harppauksen aikana 1958-61 aikana kuoli nälkään/teloitettiin 45 MILJOONAA KIINALAISTA. Lisäksi 1-3 MILJOONAA uskotaan tehdeen itsemurhan kyseisellä ajanjaksolla! -lähde historia-lehti 11/2011-

Markus Lehtipuu

Vitsi:

Barry Soetoro, tuo indonesialainen muslimi, joka tunnetaan myös nimellä Barrack Obama, lähti syntymämaahansa Keniaan.

Kun mies sitten käveli siella ylängöllä, bantut katsoivat oviaukostaan ja totesivat hölkmistyneenä:

Kato, irlantilainen!

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Pikkuisen kun vielä tutkivat niin Obaman juuret onkin Rautavaaralta... Savostahan kaikki on pohjimmiltaan lähtöisin!

Jouko Piho

Mikä se vitsi oli?

Olen yrittänyt löytää netistä, mutta en ole onnistunut. Olen lukenut vain kohusta, mutta en ole mistään saanut käsiini alkuperäistä kohun aiheuttanutta vitsiä. Voisiko joku laittaa vitsin tänne?

Jos sitä ei voi enää julkaista edes tässä ketjussa, niin voisiko joku lähettää minulle siitä tietoa osoitteeseen: jouko.piho@kolumbus.fi ?

On nimittäin hankalaa ottaa kantaa asiaan, jonka alkulähdettä ei tiedä.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

No nyt, siis mitä siittä, mie uskon, ettei ommaa mieltä tartte saastuttaa sillä vitsillä.

Tämä ilmiö sinänsähän on näkösällä ja siihen mie ainaski otin kantaa. Siihen, että pilkataan ihmisen ulkonäköä ja rakkauselämää. Puolustan ihmisen oikeutta olla minkä näkönen on ja ellää rakkautensa kans niinko ellää.

Pentti Järvi

Hilikka: täällä on lähinnä pilkattu sitä loukkaantumista ja överiksihän se taisi mennäkin. Kämmi Toivolalta.

Pentti Järvi

Siitä alkaa olla jo monta versiota.

"mikä on musta ja vihreä ja paskoo spermaa?"

M-T Heikka

Jouko ei sorru lukemaan Iltalehden keskustelupalstoja. :) Mie joskus heikkoina hetkinäni, mutta sen verran on minussakin jytyä, etten sentään sinne kirjoittele mitään.

Löytyy se juttu tästäkin ketjusta, jos jaksaa vain kahlata läpi.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Mitä tähän voi ylimalkaan todeta, on se että kyllä yksikin ihminen voi myrkyttää toisen niin halutessaan. Se on raukkamaista touhua.

Tavallinen maisteri

Onpa niin paljon kommentteja, että en jaksanut lukea kuin muutaman.

Vaikka en todennäköisesti ole Jani Toivolan kanssa samaa mieltä joka asiasta, niin toivotan onnea ja menestystä sinulle. Ja myötätuntoa.

Politiikka tuntuu olevan likaista peliä, ja kaikkea mahdollista käytetään lyömäaseena. Jopa tällainen tavallinen nimimerkkikirjoittelija joutuu ihmisarvoja ja totuutta puolustaessaan vaikeimpien tapausten vainon kohteeksi.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Tavalliselle:
Ihmisarvoja, jos niitä on, puolustetaan omalla nimellä.

Tavallinen maisteri

Jarmo Lauros: " Tavalliselle: Ihmisarvoja, jos niitä on, puolustetaan omalla nimellä. "

Kuka noin on päättänyt? "Jarmo Lauros"?

Pentti Järvi

Olepa huoleti, ei jaksa Toivolakaan näitä lukea eikä ainakaan viitsi vastata.

Harry Vestbacka

Jani Toivola "Tekstin taso oli sitä luokkaa, että se toivottavasti kertoo enemmän kirjoittajastaan ja levittäjistään kuin minusta"

Väitäkö vitsin kirjoittajan olevan siis väärässä? Eli etkö sinä olekaan homo ja vihreiden jäsen?

Sinä olet musta.
Sinä olet vihreä.
Ja sanojesi mukaan sinä otat miesten sukuelintä vapaaehtoisesti peräsuoleesi eli olet myös homo.

Kaikki kirjoittajan väitteet ovat tosia. Eli mitä sinä itsket siis?

Anni Loren

Sinäpäs tarkkaan tiedät homoseksuaalien sukupuolikäytännöt..
Pistäkääpäs lähdeviittausta missä Toivola omin sanoin on kertonut kuinka "hän ottaa miehen sukupuolielintä vapaaehtoisesti peräsuoleen".

Ilkka Järvelä

Toivola-lähdeviittaus miehen omassa blogissa? Janihan voi itse kommentoida tähän ketjuun ja kertoa pitääkö kyseinen väite paikkaansa vaiko ei.

Mika Kuusela

Kävin juuri meressä uimassa ja se aivan helevatan mahtavaa! Suosittelen. Mutta asiaan; Siellä oli noin kaksi hieman yli kymmenen ikäistä poikaa, jotka innostuivat heittelemään toisiaan mutapaakuilla ja leikki meinasi mennä toden puolelle lopussa. Joka tapauksessa he huutelivat toisilleen monen monta kertaa:" Saatanan homo, vitun hintti, vitun hinttari..." siinä leikin lomassa. Mietin, ettei hetero -sanassa ole sellaista voimaa, jolla voisi toiselle vittuilla. Mitäs tämä todistaa???

Tommi Mäkinen

Wanhat tölväsyt näköjään jatkaa kulkuaan. Reilu 25v sitten todettiin kaverille: vitun homo/hintti, jos teki jotai epämieluisaa. Tuntuu kestävän isältä pojalle..

Ilkka Järvelä

Kun Salosen Topiasta sanoo "homo":ksi niin se on ihan jees mutta jos sanoo että "hintti" niin saa kysymyksen: miksi pilkkaat? Minä en kylläkään tiennyt että hintti olisi sen halventavampi nimitys kuin homo mutta ilmeisesti niin on. Etenkään nuorison suusta ei mitään kehuja kumpikaan.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Eikös yläastelaisten kielenkäytössä sana "homo" tarkoita nykykielessä ns.hyvää jätkää?
Jos reksistä sanotaan, että se on "homo", niin rehtori on kova jätkä.

Ilkka Järvelä

No ei todellakaan tarkoita. Jos kouluruoka, oppitunti, opettaja tai oppilaskaveri on "homo" niin se ei ole kehu.

Käyttäjän tarjapitkanen kuva
Tarja Pitkänen

Jani Toivolalle. "Puhumme paljon hyvinvointiyhteiskunnasta"

Suomessa ei puhuttu paljonkaan hyvinvointiyhteiskunnan oikeista ilmiöistä ainakaan eduskuntavaalikeskustelujen aikaan. Sensijaan media halusi riemua ja näkyvyyttä kysymällä esim.Timo Soinin aborttikannasta kerta toisensa jälkeen. Se oli hyvin kyllästyttävää jankkaamista - se edustaa erikoista jankkajournalismia. Mutta saahan niin tehdä ellei parempaan pysty.

Samaten pyydettiin kannanottoa erilaisen sukupuolisuuden omaavista henkilöistä. Siinä keskustelumyllyssä oli kovaa asiantuntijuutta aina kansanedustajatasolta saakka. Lisäksi täältä kansan keskuudesta löytyivät myös karskit, kovat asiantuntujat. Seisoin SuomiAreenalla erään sellaisen pelkuri-asiantuntijan vieressä. Hän oli kovin tuohduksissaan Pekka Haaviston puheenvuoron aikana. Kysyin, että sopisiko hänen kommenttinsa lyhyeen lehtikirjoitukseeni. Ei sopinut. Ehkäpä hän huomasi, ettei olisi mukavaa, jos minä olisin samantien kysynyt häneltä, että miten hän tekee "ne jutut" jos kerran on aito hetero ja näinollen oikeaoppinut arvostelija. Että hyvin henkilökohtaisia nuo molemmat ilmiöt - sukupuolinen erilaisuus ja aborttikanta ja kumma kyllä ne rassaavat eniten niitä, joilla ei ole mitään tekemistä asian kanssa.

Käyttäjän tarjapitkanen kuva
Tarja Pitkänen

Petri Suomi. Alkukirjoituksesi oli kuin tarinaa omista kokemuksistani mutten joutunut sentään kuuntelemaan vallankumoussuunnitelmia nuoruudessani. Upeaa oli se että minäkin pääsin odottamaani vapauteen aika nuorena ja senjälkeen mieleni on ollut melko vapaa. Kirjoituksessasi on monia huojentavia huomioita ja niitä voi parhaiten ymmärtää elämänkokemuksen valossa. Kuten olen ennenkin todennut luen mielellään kirjoituksiasi. Hauska toteamus muuten, että jollei juo alkoholia, niin sitäkin täytyy selitellä ulkopuolisille. Alituiseen.

Käyttäjän Prettyspot kuva
Teemu Tuuloskorpi

Hieno kirjoitus Janilta. Kummallista, että monet kommentit jättävät kirjoituksen pääajatuksen huomiotta ja keskittyvät epäolennaisuuksiin.

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

Nyt kyllä väkisinkin herätit mielenkiintoni, että mikä se vitsi oli? Tajuan, ettei sinua huvita toistaa henkilökohtaisesti loukkaavaa vitsiä, mutta silti... nyt jätit kaikki pohtimaan päänsä puhki, että mikähän se vitsi oli, ja kenties kehittelemään mielessään lisää ilkeitä vitsejä ihan vaan arvailun merkeissä: että "olikohan se vitsi tällainen, että... " :P

Toimituksen poiminnat